kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Reformlarımızı kararlılıkla gerçekleştiriyoruz"

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Reformlarımızı kararlılıkla gerçekleştiriyor adımlarımızı cesaretle atıyoruz. Reformlarımızı sadece AB müktesebatına uyum için değil kendi halkımız, ülkemiz için gerçekleştiriyoruz" dedi.

Erdoğan, İtalyan Sanayicileri Genel Birliği'nde, düzenlenen "Türkiye-İtalya İş Forumu"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, Avrupa Birliği sürecini değerlendirirken, "Sürecin siyasi unsurlardan arındırılmış, objektif kriterler çerçevesinde sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Her zaman bir ifade kullanıyorum, oyun başlamıştır, oyunun kuralları bellidir, oyun esnasında yeni kurallar icat edilmez. Zaman zaman biz, penaltı kurallarının oyun içinde de değiştiğini görüyoruz. Tabii bu çok garibimize gidiyor. Maç başladı, devam ediyor. Oyun esnasında penaltının kuralları değişmiş. Bir pusula hakemin eline geliyor. Olmaz böyle şey" dedi.

Türkiye'nin üyeliğinin sadece Türkiye için değil, Avrupa ve merkezinde bulunulan coğrafya için de yararlı olacağını ifade eden Erdoğan, "AB'den gelen hoş olmayan mesajlar halkımızda umutsuzluk ve olumsuzluk yaratıyor" diye konuştu. Erdoğan reformların amacının, "Türkiye'nin yaşam seviyesini en üst seviyeye yükseltmek, insan hakları ve iyi yönetişimi güçlendirmek" olduğunu söyledi.

TÜRKİYE ENERJİ KORİDORLARININ KESİŞME NOKTASINDA

Erdoğan enerji konusuna da değindiği konuşmasında şunları söyledi:

"Türkiye, kuzey, güney, doğu ve batı eksenli enerji koridorlarının kesişme noktasında Avrasya, Hazar ve Ortadoğu bölgelerinden Avrupa dünyaya petrol ve doğal gaz sevkıyatında kilit ülke konumundadır. Bu durum Türkiye-İtalya ilişkilerine enerji boyutunun da eklenmesini sağlamıştır. Rus doğal gazını Karadeniz'in altından Türkiye'ye taşıyan Mavi Akım doğal gaz hattı İtalya'nın katkılarıyla hayata geçmiştir"
Türkiye'nin AB'nin 6. ticari ortağı konumunda olduğunun altını çizen Erdoğan, "2003-2006 yılları arasında ekonomik büyüme yıllık 7.6 olarak gerçekleşti. Bu oran OECD ülkeleri arasındaki en yüksek orandır" diye konuştu.

Uluslararası yatırımcılara yardımcı olmak amacıyla geçen yıl Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nı bizzat başbakana bağlı olarak kurduklarını hatırlatan Erdoğan, bu ajans aracılığıyla Türkiye'ye gelen iş adamlarına her türlü kolaylığı sağlayacaklarını kaydetti.

"Türkiye'ye gelen sermaye içinde İtalyan paylarının artmasını bekliyoruz" diyen Başbakan Erdoğan,iş adamlarından Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi konusunda destek istedi.

(ANKA)