kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İran Ermenistan'la askeri işbirliğini geliştiriyor

Yeni Haber
İran Cumhurbaşkanı Ahmedi Mahmud Ahmedinejad'ın Erivan ziyaretinin ardından Ermenistan'a üst düzey askeri yetkilisini gönderen Tahran, iki ülke askeri ilişkilerini geliştirmeye çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Azerbaycan ziyareti ile eş zamanlı olarak Erivan'a giden İran Savunma Bakanı Muhammed Neccar Ermenistan temaslarında Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, Başbakan Serj Sarkisyan ve askeri yetkililerle ikili temaslar gerçekleştirdi.

Neccar görüşmelerde bölgeye yabancı askeri güçlerin müdahalesinin azalmasının güvenlik ve istikrar açısından daha doğru olduğu mesajını verdi.

İran Genelkurmay Başkanı Ermenistan'la her türlü ilişkilerin gelişmesine özen gösterdiklerine işaret ederek Ermenistan Başbakanı Sarkisyan'ı Tahran'a davet etti.

Ermenistan Cumhurbaşkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamada da Koçaryan'ın Neccar'la üst seviyede Ermenistan ve Azerbaycan ilişkilerini ele aldıkları, askeri ve savunma alanında işbirliğinin geliştirilmesi için de iyi niyet anlaşması imzaladıkları kaydedildi.

CHA