kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hafta sonu fırtına var

Yeni Haber
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurdumuzun hafta sonu yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini belirterek, cuma ve özellikle cumartesi günü yurdun iç ve batı kesimlerinde görülecek fırtına ve etkili sağanak yağışların oluşturacağı ani sel, su baskını, soba zehirlenmeleri, çatı uçması gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağmur ve sağanak şeklindeki yağışlar Karadeniz bölgesinin iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

Bu yağışlara ek olarak yurdun batı kesimlerinin 10 Kasım Cumartesi günü Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Yağışlı hava kütlesine bağlı olarak, Cumartesi günü; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısında yağmur ve sağanak şeklinde yağış bekleniyor. Sağanak yağışlar özellikle Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz ile Ege ve Akdeniz bölgelerinde etkili olacak.

Rüzgar Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren yurdun batı kesimlerinde güney-güneybatı (lodos) yönlerden akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde kuzeybatı (karayel) yönlerden fırtına şeklinde (saatte 60-70 km hızla) esecek.

Cumartesi günü iç ve batı kesimlerde kuvvetli lodos ile birlikte 3-5 derece artacak, hava sıcaklığı akşam saatlerinden itibaren karayel ile birlikte kuzeybatı kesimlerden başlayarak Pazar günü hissedilir derecede (6-8 derece ) azalacak.

Pazar günü hava sıcaklığındaki azalmaya bağlı olarak iç ve kuzey bölgelerin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı da tahmin ediliyor.

Cumartesi günü yurdun iç ve batı kesimlerinde görülecek fırtına ve etkili sağanak yağışların oluşturacağı ani sel, su baskını, soba zehirlenmeleri, çatı uçması gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olması gerektiği bildirildi.

AA