kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İzmir'de askeri uçak düştü: 2 şehit

AA
Yeni Haber
İzmir'deki Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda, askeri eğitim uçağı düştü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkezi Komutanlığı'nın pistine iniş yapmak isteyen eğitim uçağı, piste çakıldı. Uçakta bulunan bir yüzbaşı ve bir teğmenin şehit oldukları öğrenildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

İzmir'de Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda düşen eğitim uçağında şehit olan bir teğmen ile bir yüzbaşının kimlikleri belirlendi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Çiğli'deki 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkezi Komutanlığı'ndan kalkan T-38 tipi uçak, saat 17.43'te gece uçuşu eğitimi sırasında belirlenemeyen bir nedenle düştü.

Açıklamada kazada, pilotlar Yüzbaşı Tunç Fidaner ile Teğmen Muzaffer Gümüş'ün şehit oldukları bildirildi.

Komutanlığın açıklamasında, kazayla ilgili inceleme ve araştırma faaliyetlerinin sürdüğü kaydedildi.

ERDOĞAN'DAN, BÜYÜKANIT'A BAŞSAĞLIĞI TELGRAFI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de düşen eğitim uçağında bir yüzbaşı ve bir teğmenin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a başsağlığı telgrafı gönderdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, telgrafında, İzmir'de eğitim uçağının düşmesi sonucu bir yüzbaşı ile bir teğmenin şehit olmasından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ''Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarına başsağlığı dilerim'' dedi.