kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Samet'in yeni ürünü Smart Box ve Smart Slide, 'airblake' sistemiyle çekmecelerin sessiz, yavaş ve emniyetli kapanmasını sağlıyor

Samet'in Smart Box'ına akıllı ray sistemi!

Samet tarafından üretilen Smart Box ve Smart Slide ile 50 kiloya kadar ağırlık çeken büyük hacimli çekmece yapmak mümkün oldu..
Samet'in yeni ürünü Smart Box ve Smart Slide, çekmece sistemlerinde dünyada kullanılan en son teknoloji ile üretildi. Kullanıcılara pek çok kolaylık getiren sistem, "airbrake" özelliği sayesinde çekmecelerin sessiz, yavaş ve emniyetli kapanmasını sağlıyor. Çerkezköy'de iki ray fabrikası bulunan Samet tarafından bulunan Smart Box akıllı ray sistemi, mobilya imalatçılarının ürünlerine fonksiyonellik, kullanıcılara ise kolaylık sağlamak üzere tasarlandı. Sistem sayesinde, 50 kilograma kadar ağırlık çeken ve büyük hacim içeren çekmeceler yapmak mümkün olurken, Smart Box'ın ön kapağı, temizliği kolaylaştırmak için elle söküp takılabiliyor. Bütünü de aletsiz şekilde çıkarılabilen çekmecenin bu özelliği sayesinde, mobilya imalatçıları için standart bağlantı delikleri ve ayar imkanları ile büyük kolaylık sağlıyor. Rasyonel tasarımı sayesinde imalatçıların minimum işçilikle minimum zamanda çekmeceler oluşturmalarına olanak veriyor.

10 milyon Euro'luk yatırım
Smart Box, Smart Slide ve Airbrake için 10 milyon Euro'luk yatırım yapan Samet, bu sistemleri 50 kişinin çalıştığı, bugüne kadar teknoloji kullanarak bin 600 ürün üreten Ar- Ge ekibiyle geliştirdi. 1973 yılında kurulan ve aralarında ABD, Rusya, Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya'nın da bulunduğu 99 ülkeye mobilya aksesuarı üretimi yapan Samet'in 40 bin metrekarelik üretim tesisi bulunuyor. Toplam 750 kişiye istihdam sağlayan Samet, geçtiğimiz yıl 17 milyon doları ihracattan olmak üzere, 43.5 milyon Euro oluşan ciro gerçekleştirdi. Hadımköy Kıraç'ta 1 Kasım'da yeni merkez binasına taşınan Samet, üç bin metrekarelik alanda altı kattan oluşacak yeni binasında faaliyet göstermeye devam edecek.
Haberin fotoğrafları