kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hüseyin Çelik

'Vehamet derecesinde öğretmen açığımız yok'

ANKARA
Milli Eğitim Bakanı Çelik, 25 bin öğretmen açığının bulunduğunu ve aralık ayında 10 bin öğretmen daha atayacaklarını söyledi..
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2003-2007 yılları arasında bakanlığının istihdam ettiği insan sayısının 300 bin civarında olduğunu belirterek, halen 25 bin öğretmen açığının bulunduğunu söyledi. Bakan Çelik, TBMM Genel Kurulunda, milletvekillerinin sözlü soru önergelerini yanıtladı. Son 5 yılda kamuya ait kadroların en az yüzde 50'sinin Milli Eğitim Bakanlığı'nda kullanıldığını belirten Çelik, şöyle konuştu: "Öğretmen açığında, bizim için zaruret olan sayı 25 bindir. Aralık ayında 10 bin öğretmen ataması yapacağız. Ancak 12 bin de değişik branşlarda öğretmen fazlamız vardır. Bunlar farklı branşlarda değerlendiriliyor. Vahamet derecesinde öğretmen açığından söz etmemiz mümkün değildir. Her halükarda dersler boş geçmemektedir.'' Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in yatılı okullarla ilgili bir sorusu üzerine Çelik, Türkiye'de taşımalı eğitimin kaldırılmasının mümkün olmadığını söyledi ve "8 yıllık bir ilköğretim okulunu, 8 öğrencisi olan bir köye yapsanız, bunu nasıl işleteceksiniz?'' diye sordu.

ARDAHAN İÇİN 114 SORU
Çelik, kendisine 30 dakikada 114 soru yönelten CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'e "Bu soruların yanıtlarını merkezde aramak yerine mahallinde arasaydınız daha çabuk yanıt alırdınız" dedi. Öğüt ise, "Geçen yıl Ardahan'ın okullarında tezek yanıyordu. Soruları gündeme taşıyarak biraz azalttık. Ama Ardahan'ın okulları sizin dediğiniz gibi şahane değil. Öyle olsa, üniversite sınavında sonuncu il olmazdı" diye konuştu.