kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TBMM'de yapılan törende, İnönü için eski ve yeni siyasiler yan yana saygı duruşunda bulundu.

Erdal İnönü koalisyonu

Hülya KARABAĞ- LI - Ceyda DİNÇBAKIR - Enis YILDIRI
İnönü için TBMM'de devlet töreni düzenlendi. "Büyük koalisyona" sahne olan 2 bin kişilik törene, neredeyse her partiden eski ve yeni çok sayıda milletvekili katıldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Erdal İnönü koalisyonu
Tedavi gördüğü ABD'de yaşamını yitiren eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal İnönü için TBMM'de düzenlenen devlet töreni, "büyük koalisyona" sahne oldu. Törene, hemen her partiden eski ve yeni çok sayıda milletvekili katıldı. Son yılların en büyük katılımının gözlendiği cenaze töreninde yaklaşık 2 bin kişi hazır bulundu. İnönü'nün portresini, ağabeyi Ömer İnönü'nün torunu Münci İnönü taşıdı. 10. Cumhurbaşkanı Sezer, TBMM Şeref Kapısı'na gelişinde coşkulu alkışla karşılandı. 9. Cumhurbaşkanı Demirel ile CHP Genel Başkanı Baykal da alkış aldı. Ancak, Baykal'ın gelişi ile cenaze töreninin başlaması aynı ana denk geldiği için alkışın kime yapıldığı tam anlaşılamadı. Törende, hükümeti Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet bakanları Mehmet Şimşek ve Sait Yazıcıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül temsil etti. Tansu Çiller de kısa bir süre iktidar ortaklığı yaptığı İnönü'nün cenazesine geldi. 199'deki koalisyonda, dönemin DEP'li milletvekilleri SHP listesinden Meclis'e girerken, o günkü kadrodan halen TBMM'de bulunan DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ile Muş Milletvekili Sırrı Sakık da törende hazır bulundu. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise taziye için gelenleri karşıladı. İnönü için Başkent'teki ikinci tören doğduğu ve çocukluğunu geçirdiği Pembe Köşk'ün bahçesinde düzenlendi.

SON KEZ KÖŞKTE
İnönü'nün Türk bayrağına sarılı tabutu Pembe Köşk'te katafalka yerleştirildi. Burada, eşi Sevinç İnönü ve kardeşi Özden Toker, Toker'in kızı Nurperi Özlen, Gülsün Bilgehan ve Güçlü Toker, ile Ömer İnönü'nün çocukları Hayri ve Eren İnönü taziye dileklerini kabul etti. Törene Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt eşi ile geldi ve "En büyük asker bizim asker" sloganı ve alkışlarla karşılandı. Köşk'teki törenin ardından İnönü'nün naaşı karayoluyla İstanbul'a gönderildi. Gebze ve Sapanca'dan karanfillerle uğurlanan cenaze TEM Otoyolu Çamlıca gişelerinde SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve parti yöneticileri tarafından karşılandı. İnönü bugün İstanbul'da Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında toprağa verilecek.
Haberin fotoğrafları