kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Pelin'i nasıl tanıyacak bu ülke..

BİR yandan şarkılarını dinlerken, bir yandan plağın kabındaki ve içindeki fotoğraflarına bakıyorum.. Amerika'da olsa, şimdiye yüzlerce dergiye kapak olmuştu.. Bizde, yıllardır 15 kişiye mahkûm olmuş her hafta ayni kişileri rotasyona sokan dedikodu ve magazin dergilerinin dahi haberi yok..
Merak dahi etmemişler.. Pelin Sönmez..
Dünya tatlısı bir kız.. Genç.. "Çıtır" diye bir tarif varsa, tam da onu anlatıyor işte..
Şarkılarına da bayıldım.. Sözü de, müziği de kendisinin bir Kapak Olsun'u var ki hele..
"Duy sesimi duy
Her gece rüyanda
Ayrıldığım sana ders olsun
Önce aldat, sonra seviyorum de
Yok olmaz
Bensizlik kapak olsun.."
Pelin'i dinlemeye de doyamadım ve kahroldum, Tele Pazar'ı bitirdiğimiz için.. Bu ülkede gençleri izleyen, keşfeden, sunan belki de tek televizyon programını yapıyorduk.. Kimler kimleri çıkardık, tanıttık orda.. Ferhat Göçer.. Nehir Erdoğan, Yavuz Seçkin bizim çocuklarımız..
Pelin'i baş tacı yapardık bir programda.. Bugünkü televizyoncuların haberi yok.. Müzik (!) kanalları dahil.. Kırk yıllık ezberlenmişleri ana haberlere çıkaranlar hayatlarında bir kez de yeniyi keşfetmeye, sunmaya cesaret etseler..
Yahu Günay.. Bir hafta sonu solist öncesi alsana sahneye Pelin'i mesela.. Senin orda gazete ve TV kameraları eksik olmaz. Belki o sayede farkına varırlar. Pelin Sönmez adını bir kenara yazın.
Yarın onun için de "Hıncal dokundu da" diyecekler.. Hayır.. Ben kimseyi bir şey yapmıyorum.. Ben içinde bir şey olanların farkına varıp, onlardan cesaretle söz ediyorum sadece.. İçi boş olanları on Hıncal itse ne olur ki!..
Pelin Sönmez'in CD'sini alın ve dinleyin.. Bayılacaksınız..