kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Pastırmalı humus iyi bir rakı mezesi olabilir.

Rakı 'zarfında' içilecek

26.10.2007
İçki olarak rakının yanı sıra şarap mönüsü de oldukça zengin İnciraltı'nın. Turasan'ın şarapları, Doluca'nın bazı çeşitleri, Tokat'ın Diren şarapları var. Birkaç tane de yabancı çeşit... Yakın zamanda rakıyı da el örmesi dantel zarflarda verecekler. Eskiden meyhane müdavimleri, bardağın elle temasını önlemek için kullanırmış bu zarfları. Eşlerinin ördüğü zarfları ceplerinde taşırlarmış. Tabii o zamanlar küçük rakı bardakları kullanılırmış. Ertuğrul Bey ile Behzat Bey de, işletmeci bir dostlarından aldıkları öneriyle bu bardaklardan sipariş vermiş ve zarfları ördürmeye başlamışlar. Ve likörler... İstanbul'un en geleneksel likörü olan ev yapımı vişne likörü, mekânın baştacı. Onun yanı sıra satsuma ve nar likörü de yapıyorlar. Şanslıysanız, zaman zaman çilek, mürdüm eriği ya da kızılcık likörüne de rastlayabilirsiniz. Tatlıların başındaysa yerin adına yakışır şekilde incir tatlısı geliyor. Ayrıca bir tür hamur tatlısı olan oklava tatlısı ve çeşitli meyve tatlıları da var.