kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başbakan Erdoğan, SABAH’ın da sponsor olduğu "Türkiye Anayasası’nı Arıyor" konulu sempozyuma katılarak bir konuşma yaptı.

'Yataklık eden PKK ile birlikte değerlendirilir'

ANKARA
Kuzey Irak'a yönelik önlemlerin sadece "Bölgesel Yönetim"i değil, "teröre yataklık edenlerin tümünü kapsayacağını" belirten Erdoğan, "Destek verenler, onlarla birlikte değerlendirilir" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Yataklık eden PKK ile birlikte değerlendirilir'
Başbakan Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'a yönelik önlemlerin sadece Bölgesel Yönetim'i değil, "teröre yataklık edenleri" de kapsayacağını söyledi. Erdoğan, "Türkiye Anayasasını Arıyor" konulu sempozyumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şu anda uygulamaya konulmuş bir karar bulunmadığını belirten Erdoğan, takvimin daha sonra açıklanacağını vurguladı. Erdoğan, "Bu önlemler sadece Barzani'ye mi yönelik?" sorusu üzerine şunları söyledi: "Bizim buradaki asli hedefimiz terör örgütüne yöneliktir. Tamamıyla PKK'nın oradaki kamplarına, konuşlandığı yerlere yöneliktir ama şunu da uluslararası hukukun bir gereği olarak ifade etmek durumundayım; terör örgütüne yataklık eden, destek verenler onlarla birlikte değerlendirilir. Onlara yönelik olarak da bazı yaptırımlarımız, tedbirlerimiz olacaktır."

HAVA SAHASI KAPATILMADI
Erdoğan, "Türk hava sahasının Kuzey Irak'a yönelik uçuşlara kapatıldı mı?" sorusuna, "Ben sizden duyuyorum, böyle aldığımız bir karar yok" yanıtını verdi. Erdoğan, sempozyumdaki konuşmasında da şunları söyledi: "Cumhuriyetimizin 84. kuruluş yıldönümü coşkusunu yaşadık. Teröre ve terör destekçilerine verilmiş bundan daha güzel bir cevap olamaz. Elbette tepkimizi ortaya koyacağız. Ancak bunun ölçüsü kaçarsa, bu bir tahrik boyutuna varırsa, tepkiler kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize yönelirse o zaman aramıza nifak ekenleri sevindirmekten başka bir şey ortaya çıkmaz. Tam tersine, çok daha fazla kenetleneceğiz, Doğu'dan Batı'ya, Kuzey'den Güney'e hepimizi saran bu duygu birliğini mutlaka korumak ve derinleştirmek durumundayız."