kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kral, Osmanlı elyazması verdi

İngiltere'yi teröre karşı yetersiz kalmakla suçlayan Suudi Kralı'nın ziyareti olaylı geçti. Kral, İngiltere Kraliçesi Elizabeth'e Abbas Paşa'nın elyazmasını hediye etti..
Üç günlük resmi ziyareti öncesi BBC'ye verdiği röportajla İngiltere'nin tepkisini çeken Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Kraliçe Elizabeth'in gönlünü Osmanlı elyazmasıyla almaya çalıştı. İngiliz Telegraph gazetesi, Kral'ın Kraliçe'ye Mısır Valisi Abbas Paşa'ya (19'uncu yüzyılda Osmanlı eyaleti Mısır'ı yönetmişti) ait elyazması hediye ettiğini yazdı.

'KATİLLER' PROTESTOSU
Kral'ın önceki gün start alan ziyareti büyük protestolara da sahne oldu. Kraliçe'nin resmi ikametgâhı Buckingham Sarayı önünde bir araya gelen öfkeli bir grup Suudi Kral'a "işkenceci, katil, kendinden utan" diye bağırdı. Havalimanında Veliaht Prens Charles tarafından karşılanan Suudi Kral'a 23 danışman ve 100 hizmetkâr eşlik ediyor.

KRAL 4 EŞİYLE GELDİ
Kral'ın yanında 4 eşiyle birlikte gelmesi nedeniyle Kraliçe bir geleneği bozmak zorunda kaldı. Her kraliyet konuğuna yaptığı gibi 10 misafir odası bulunan Buckingham Sarayı'nda Kral'ı ağırlayamadı. Kral için verilen davete 3 bin sterlinlik bir takım elbiseyle katılan Başbakan Gordon Brown, Suudi Kralı gelecek ay yapılacak Ortadoğu Barış Konferansı sırasında İsrail'le aynı masaya oturmaya ikna etmeye çalışacak.