kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan ABD'ye komutanla gidiyor

Duygu GÜVENÇ-Bülent AYDEMİR / ANKARA
Başbakan Erdoğan, Beyaz Saray'da Bush'la yapacağı görüşmeye Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'u da götürüyor..
Sınırda askeri yığınak devam ederken Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, 5 Kasım'da Beyaz Saray'a yapacağı geziye Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun da katılacak. Erdoğan'ın bugüne kadarki yurtdışı ziyaretlerinde Genelkurmay Başkanlığı'ndan ya alt düzeyde bir katılım oluyor veya temsil edilmiyordu. ABD Başkanı George Bush'un davetlisi olarak ABD'ye yapacağı ziyarete Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın yanı sıra Savunma Bakanı Vecdi Gönül de katılacak. Orgeneral Ergin Saygun'un katılımıyla önemi bir kat daha artan ziyarette Erdoğan, Türkiye'nin kendi güvenliğini korumak için askeri operasyona başvurabileceği mesajını verecek. Orgeneral Saygun'un yanı sıra Erdoğan'ın heyetinde olası bir operasyonun planlayıcısı olan Genelkurmay Plan ve Harekât Daire Başkanı Tümgeneral Kenan Koçak da yer alacak. Erdoğan, kısıtlı katılımın olacağı görüşmeye iki general ile katılarak Türkiye'nin askeri seçenekler konusundaki kararlılığını vurgulayacak.

VEKİLLERE KURA FORMÜLÜ
Bu arada Başbakan Erdoğan, ABD ziyaretine katılmak için milletvekillerinin yoğun talep göstermesi üzerine, formülü kura çekmekte buldu. Erdoğan, önceki gün AK Parti grup toplantısında, yurtdışı gezilerine katılmak isteyen vekillerin isimlerini bir torbaya koydurtarak kura çektirdi. Grupta yapılan kura sonucu belirlenen 15 milletvekili bu havuzda yer alacak ve yurtdışı gezilerde öncelikli olarak bu havuzdan isimler seçilecek. Bu vekiller Başbakan'ın önümüzdeki günlerde yapacağı yurtdışı gezilerine sırayla katılacak. Havuzdaki isimler bitince yine kurayla yeni isimler belirlenecek.