kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fas Prensesi 31 adet bavulla Türkiye'ye geldi

Yeni Haber
Fas Kralı altıncı Muhammet'in kız kardeşi Prenses Lalla Hasna, 31 adet bavulla birlikte tatil yapmak üzere Türkiye'ye geldi.

THY ile Fas Hava Yolları'nın ortak tarifeli uçuşu gece Kazablanka'dan İstanbul'a gelen Prenses Lalla Hasna'yı, Büyükelçi Abdullah Zegur ve beraberindekiler karşıladı.

Konuk prenses, Atatürk Havalimanı VIP salonuna girerken karşısında gazetecileri görünce rahatsız oldu. Prensesin bu davranışı üzerine panikleyen görevliler, gazetecileri engellemek istedi. Bu sıra prenses, dışarı çıkıp salona başka bir kapıdan giriş yaptı. Lalla Hasna'ya ait 31 adet bavul görevliler tarafından VIP'ten geçirilerek, araçlara yüklendi. Prensesin yardımcıları, polislerden gazetecileri uzaklaştırmalarını istedi. Ancak çaba sonuç vermeyince Prenses Hansa ve yanındakiler salondan çıkarak araçlarına binip, havalimanından ayrıldı.

Türkiye'de bir hafta kalacağı öğrenilen prensesin gezi programına ilişkin bilgi alınamadı. Prenses Hansa, iki ay kadar önce de misafirleri ile birlikte Savarona yatına binerek Bodrum'da tatil yapmıştı. Prenses; çevreciliği, fotoğrafçılık merakı ve yardımseverliği ile tanınıyor.

CHA