kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cheney yine ava çıktı; yaralı yok, tartışma var

Yeni Haber
Avcılık merakıyla bilinen ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, New York eyaletinde çıktığı avla yeniden gündemde.

Daha önce, beraber ava çıktığı arkadaşını kazayla yaralayan Cheney'in bu avı ise, politik bir tartışma doğmasına yol açtı. New York Daily News gazetesinin foto muhabiri, Dick Cheney'in "Clove Valley Gun and Rod Club" adlı bir avcı kulübünün avına katılması ve lokallerinde oturmasını görüntülemesi, tepkilere yol açtı.

Söz konusu avcı kulübünün girişinde, kölelik taraftarı güney eyaletlerinin tarihi Konfederasyon bayrağının asılı olması, siyahların büyük tepkisine yol açıyor. Siyah hakları savunucusu ünlü vaiz Al Sharpton, "Başkan yardımcısının, nefretin, ırkçılığın ve cinayetlerin sembolü olan bir bayrağı asan özel bir kulüpte bulunması, korkunç bir şey" açıklaması yaptı.
Sharpton, Cheney'i, Amerikan toplumundan özür dilemeye çağırdı.
Öte yandan bölgedeki avcıların itirazı ise avın şekline yönelik oldu. Avcılar, Cheney'in avını, "konserve avcılık" olarak nitelendirdiler. Çiftliklerde yetiştirilmiş sülünlerin, Cheney gelmeden 24 saat önce av sahasına bırakıldığını ileri süren avcılar, bu kolay hedefleri vurmanın "gerçek avcılık sporu" sayılmayacağı iddiasında bulunuyorlar.


CHA