kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MAHMUT ÖVÜR

'Çiller dönerse ben çekilirim'

DP'nin tek genel başkan adayı Nevval Sevindi. Sevindi'nin çıkışı eski parti kadroları arasında pek yankı yaratmasa da yeni nesil arasında bir hayli sempati topluyor.
Yola çıkarken, Aydın Menderes, İsmet Sezgin, Nahit Menteşe gibi etkin isimlere danıştığını söyleyen Sevindi, partiye ilişkin düşüncelerini şöyle açıklıyor:
"Temel kök sağlam ama bina yıkılıyor. Bu yıkılışı kabul edip partiyi yenilemek gerekiyor. Bunu da yeni orta sınıf yapabilir. O sınıf artık siyasi liberalizm istiyor. Benim seçimler sırasındaki sloganım bu sınıfın talebini dile getiriyordu. 'Türk'üm, Müslüman'ım ve Modern'im' Yeni merkez sağda artık kentli bir parti olması gerekiyor. Ben bunu gerçekleştirmek için adayım."
Olası siyasi rakiplerinin bir kısmıyla görüştüğünü söyleyen Nevval Sevindi iki önemli noktaya dikkat çekiyor:
Bir: "Ben kendisine (Tansu Çiller), 'Siz dönerseniz ben çekilirim' dedim. Çiller, benden daha deneyimli. Ayrıca kadın dayanışması yaparız."
İki: "Parti zor durumdayken partiyi terk etmesini çok büyük infialle karşıladığım Sinan Aygün'le hiç görüşmedim. Onunla görüşmek onunla uzlaşmak demektir. Uzlaşmak istemiyorum."