kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Deniz Akkaya

'Deve' dediği için 2 yıl 8 ay yatabilir!

CANAN YILMAZ
Deniz Akkaya'ya 'deve' benzetmesi yaparak hakaret ettiği öne sürülen Yeşim Salkım davası Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Salkım için istenen hapis cezası da, 2 yıl 8 aya yükseltildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Deve' dediği için 2 yıl 8 ay yatabilir!
Deniz Akkaya ile Yeşim Salkım arasında devam eden 'deve' davasında yeni gelişmeler yaşandı. Önceki gün Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada; davanın bir üst mahkeme olan Asliye Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmesine karar verildi. Ayrıca 2 yıl hapis cezasıyla yargılanan Yeşim Salkım hakkında istenen hapis cezası da 8 ay artırıldı.

BUNA BİRİ DUR DEMELİ
Akkaya için "Bir-iki bin dolarlık kadın", "Devede de boy var ama eşek çekiyor" gibi sözler sarf ettiği iddiasıyla Salkım aleyhine açılan davanın önceki günkü duruşmasına Deniz Akkaya, avukatları Ceyla Akay ve Bekir Çınar ile katıldı. Yeşim Salkım'ı ise avukatı Müşerref Pehlivan temsil etti. Duruşmada Akkaya, sanık Yeşim Salkım'ın sözlerinin, isminin zikredilmesiyle kendisini hedef aldığını belirterek şöyle konuştu: "Sanık, iffetim ve duruşuma saldırıda bulunmuştur. Türkiye'de hatırı geçen bir sanatçının bu şekilde konuşması beni üzmüştür. Bana yapılan ilk değil, kendisinin daha önce de başkalarıyla ilgili benzer açıklamaları olmuştur. Artık buna bir 'Dur' denilmeli."

UZLAŞMA YOK!
Deniz Akkaya, yasa gereğince kendisine teklif edilen uzlaşma teklifini de kabul etmediğini belirterek, Salkım'ın cezalandırılmasını talep etti. Salkım'ın avukatı Pehlivanoğlu, bir sonraki duruşmaya müvekkilinin geleceğini ifade etti. Mahkeme ise çeşitli televizyon ve gazetelerde yayınlanan Salkım'ın sözlerinin 'hakaret' değil 'basın yoluyla hakaret' suçu kapsamına girdiğini belirterek, dosyanın Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. Salkım böylece, 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.
Haberin fotoğrafları