kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İlk öpücük mutlaka masum ve basit olmalı!

ECE SARUHAN
Eylül ayında çıkardığı 'A Good Kiss' adlı single'ıyla Belçika'da fırtına gibi esen Hadise, şarkıda ilk öpücüğün nasıl olması gerektiğinin anlatıldığını söyledi ve ekledi: Bence partnerinizden aldığınız ilk öpücük kesinlikle masum ve basit olmalı. Sakin bir öpücük tercihimdir. Abartıya kaçmamalı..
'Stir Me Up' adlı şarkısıyla ünlenen Hadise yeni parçası 'A Good Kiss'le yaşadığı ülke olan Belçika'da yine fırtına gibi esiyor. 22 Ekim'de 22 yaşına basan güzel şarkıcıyla The Marmara Pera'da buluştuk.

SEKSİ DEĞİL BICIR BICIR
Çok yakında içinde hem Türkçe hem de İngilizce parçaların bulunduğu 13 şarkılık bir albümle Türk hayranlarının karşısında olacağını müjdeleyen Hadise, sahnede giydiklerinin aksine son derece sade bir kostümle karşılıyor bizi. O seksi hallerinden eser yok, tam anlamıyla yaşının kızı. Üstelik çok da esprili. Sohbetimiz boyunca fondan kahkahalar hiç eksik olmadı...

* Yeni bir single'la yeniden hayranlarınızın karşısındasınız...
Evet. 'A Good Kiss' çok yüksek tempolu bir parça. 3 ayrı versiyonu var single'da. İyi bir öpücük nedir onu anlatmaya çalışıyoruz. Şarkıyı prodüktörüm Yves Galliard'la birlikte yazdık. Prodüksiyonu da Ozan Çolakoğlu'yla Yves yaptı.

İLK KEZ 16'MDA ÖPÜŞTÜM
* Size göre iyi bir öpücük nasıl olmalı?
Bu soruyu çok seviyorum. Belçika'da da bunu bana çok soruyorlar. Biz bu şarkıda yeni tanıştığın bir kişiden alınan ilk öpücükten bahsediyoruz. İlk öpücük gerçekten çok önemli. Bence ilk öpücük çok basit, sakin ve masum olmalı. Abartılı olmamalı ve çok uzun sürmemeli. Aslında bu soruyu erkeklere sormak lazım. (Gülüyor)

* Onların masum öpücükleri hatırlamaları lazım öyle değil mi?
Bence de. Aslında bu söylediklerim erkeklere bir mesaj.

* İlk kez nerede ve kiminle öpüştüğünüzü hatırlıyor musunuz?
16 yaşındaydım ve bir partideydim.

* Masum bir öpücük müydü?
Evet masumdu. (Gülüyor)

* Geçtiğimiz günlerde Belçika'daki TMF Ödülleri gecesinde Best 'Urban National' kategorisinde ödül aldınız. Bu ödül Belçika'nın müzik Oscar'ı olarak kabul ediliyor? Neler hissettiniz?
Çok önemli bir ödül bu. TMF Belçika'nın en ünlü müzik kanalı. 'Best Urban' kategorisinde ikinci kez ben aldım ödülü. Hiç beklemiyordum çünkü şarkımız eylül ayının sonunda çıktı, ödüller ise 13 Ekim'de dağıtıldı. Adım açıklandığında duygulandım, ağladım. Tabii orada Türkiye'nin adını duyurmak da bana gurur veriyor.

* Bir dönem Eurovision'da Belçika'yı temsil edeceğiniz konuşulmuştu. Türkiye'yi bu yarışmada temsil etmeye sıcak bakar mısınız?
Belçika benim katılmamı çok istiyor ama ben Belçika için çok başarılar kazandım. 'Yetti artık' mı desem bilmiyorum. Katılırsam Türkiye adına olur. Resmi teklif gelmedi henüz ama gelirse değerlendiririm.

* Kenan Doğulu'nun 'Shake It Up Şekerim' adlı Eurovision parçasını beğenmiş miydiniz?
Bence çok güzeldi. Kenan'ın performansı da güzeldi. Ben ilk üçe girer diyordum ama 4.'lük de çok güzel. Bence süper!

TARKAN YERİNE PRINCE
* Tarkan'la düet yapmayı çok istediğinizi söylemiştiniz. Hâlâ devam ediyor mu bu hayaliniz?
Aslında aklımda birkaç isim var ama ön plana bir isim çıkarmak istemiyorum. Yurtdışından bir isim verebilirim; Prince. Prodüktörüm bana tanıttı. Onu çok sevdim. Şarkılarına bayılıyorum.

* Türkiye'den kimse yok mu?
Türkü söyleyen biri dışında herkes olabilir. Müzik tarzımız uymalı.

* Peki Türkiye'de hayran olduğunuz sesler var mı?
Dinlediğim çok isim var ama kimse için 'hayranıyım' diyemem.

* Ya şarkınızın Türkçe sözlerini yazan Sezen Aksu?
Sezen Aksu, Sezen Aksu'dur. Başka söze gerek yok. Sadece şarkılarıyla ünlenmiş, polemik çıkarmayan, çok saygı duyduğum bir sanatçı. Çok mutluyum onun yazdığına.

* Belçika'da Türkiye dendiğinde sizin dışınızda akla gelen bir sanatçı var mı?
Tarkan var. Bazıları Tarkan'ı da bilmiyor ama ben öpücük şarkısını hatırlattığımda anlıyorlar.

* Tarkan'la yollarınız öpücüklü şarkılarda kesişmiş gibi?
Aslında bu tam bir tesadüf. Hatta ben çok korktum 'Tarkan'a özendi' diyecekler diye. Ama şarkıda öpücük sesi filan çıkarmıyoruz. Öyle olsaydı kıyaslanabilirdi.

* Hayatınızda biri var mı?
Var da diyemem, yok da. Yorumu size bırakıyorum.

* Bana varmış gibi geldi...
İşler ciddiye binerse öğrenirsiniz kim olduğunu.

* Peki bir erkekte aradığınız özellikleri sorsam...
Önce sabır çünkü ben çok yoğun yaşayan bir insanım. Komik birisi olsun çünkü gülmeyi çok seviyorum. Kendim de komiğimdir.

* Yakışıklılık şartı yok yani...
İnsan tabii ki önce görüntüye bakar. Ama altyapı da önemli.

* İlk görüşte aşka inanıyor musunuz peki?
Evet inanıyorum. Ben de yaşadım bunu ve inanılmaz bir duygu. Birini bir kez görüyorsun ve "Ah" diyorsun. Sanki dünya duruyor. Sezen Aksu benim parçama yazdığı sözlerde 'Ne tarafa dönersem döneyim yüzünü görüyorum. Hep her yerde sen. Sırrını bilemediğim bir çekim var beni kıskıvrak ele geçiren' diyor. İşte aşk böyle bir şey.
Haberin fotoğrafları