kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tapınak Şövalyeleri'ni aklayan kitap 8 bin $

DIŞ HABERLER
Kilise tarafından 'kâfir' olmakla suçlanan Tapınak Şövalyeleri'ni aklayan kitap piyasada. 799 adet basılan kitapta 700 yıllık belgelere dayanıyor..
Adını Dan Brown'un 'Da Vinci Şifresi' kitabıyla duyuran Tapınak Şövalyeleri tarikatı, baş düşmanı gibi görülen makam tarafından sonunda aklandı. Tapınak Şövalyeleri'nin sanılanın aksine kâfir olmadıklarını, dini korumaya and içtiklerini anlatan bir kitap dün piyasaya çıktı. Kitabı hazırlayıp piyasaya veren ise Katolik Hıristiyanların merkezi Vatikan. Vatikan'ın arşivlerinde gizli kalmış 700 yıllık belgelere dayanan kitap tam 300 sayfa. Fiyatı da tam 5900 Euro! Yani yaklaşık 10 bin YTL...799 adet basılan kitapta Tapınak Şövalyeleri'nin yargılandığı 14'üncü yüzyılda yaşananlar ve inanışların yalan olduğu aktarılıyor. Deri kaplı özel ciltle piyasaya çıkarılan kitabın en özel kopyası da Papa 16'ncı Benedict'e hediye edildi.

GİZLİ ARŞİVLERDEKİ PARŞÖMEN
Kitapta, 2001'de Vatikan'ın gizli arşivlerinde bulunan, yıllarca yanlış okunduğu için doğru arşiv rafına girmeyen 1308 tarihli bir parşömenin kopyası da bulunuyor. Chinon Parşömeni olarak geçen bu belgede dönemin Papası 5'inci Clement, Tapınak Şövalyeleri'nin çoğu Fransa Kralı'nın emriyle işkenceye maruz kalan ya da idam edilen liderlerini affediyor. Şövalyelerin yemin töreninde olduğu söylenen "haça tükürme, İsa'yı reddetme ve bir başka şövalyenin ağzını öpme" gibi geleneklerin gerçek olmadığını anlatıyor.
Haberin fotoğrafları