kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kadın vekilleri geren yemek

Hülya KARABAĞLI Zübeyde YALÇIN / ANKARA
KADER'in, yemeğinde DTP'li Buldan, "Yaşananlar terör değil, Kürt sorunudur" deyince AKP, CHP ve MHP'li vekiller itiraz etti. DTP'li Tuncel'in gitmeye kalkması da Bakan Çubukçu'yu kızdırdı..
KADER'in, kadınların temsil makamlarında daha çok yer almaları için Meclis'teki kadın milletvekillerine verdiği yemek gergin geçti. CHP'li Gaye Erbatur'un "Sanki ateş hattında yemek yedik" diye tanımladığı yemekte ortamı geren konuşma DTP'li Pervin Buldan'dan geldi. Yıllar önce öldürülen eşini anlatan Buldan, "Türkiye'de terör sorunu yoktur. Kürt sorunu vardır. Kürt sorunu çözülmeden bir yere varılmaz" dedi. Bu sözler üzerine AK Parti, CHP ve MHP'li vekiller aynı anda, "Bu doğru değil. Türkiye'de terör sorunu var" diye itiraz etti. Ancak, Buldan geri adım atmadı ve 7 kez aynı sözleri yineledi. MHP'li Şenol Bal, "Bölgede terör var, bölücülük var. Bu gerçeği reddedemeyiz. Kürt sorunu yoktur. PKK terör örgütüdür. Benim Kürt annemi de katlediyorlar" dedi.

ÇUBUKÇU KIZDI
DTP'li Sebahat Tuncel'in konuşmasından sonra "Önemli bir toplantım var" diyerek ayrılmak istemesi ikinci bir gerginlik yarattı. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, "Ben bakanım. Benim de çok önemli işlerim var ama burada oturuyorum, sen de oturmalısın. Senin benden daha çok mu işin var" diye çıkıştı. Tuncel sessizce bir süre daha oturdu ve toplantıdan ayrıldı. DTP'li Sevahir Bayındır, Başbakan Erdoğan'ın kadınlara kota uygulanmasını isteyen KADER Başkanı Hülya Gülbahar'ı "Buyrun Ruanda olun" diye eleştirmesini şık bulmadığını söyledi. Çubukçu ise "Neden üzülüyorsun. Başbakan doğru söylüyor" dedi. Bayındır'ın, "Ramazan boyunca Silopi'deki camide 'Günahtır, ayıptır, haramdır' denilerek kadınlar yaşamın dışına itildi. Kadınlar konusunda dayanışma içinde olmalıyız" sözlerini CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman övdü. Bayındır'ın bu sözlerine AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin itiraz ederek, iktidarları döneminde camilerde kadına yönelik şiddete karşı hutbeler yayınlandığına dikkat çekti.