kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP, Diyanetteki atamaları Meclise taşıdı

Yeni Haber
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, 2002 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan atamaları Meclis gündemine taşıdı. Ünlütepe, Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu'ya Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan nakil ve geçici görevle hangi kuruma kaç kişinin geçtiğini sordu.

CHP'li Ünlütepe, Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu'nun yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, 2002 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan nakil ve geçici görevle hangi kuruma kaç kişinin geçtiğini sordu. AKP'nin iktidara geldiği 2002 Kasım ayından sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan diğer kamu kuruluşlarına geçiş yapan personel sayısında bir artış yaşandığı iddialarını hatırlatan Ünlütepe, "Bu kurumun diğer kurumlara geçiş yapmak için bir sıçrama tahtası olarak kullanıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bunun sebebi nedir?" dedi. Ünlütepe, önergesinde şu soruları yöneltti:

"Bu kurumdan nakil ve geçici görevle başka kuruma geçiş yapmak isteyenlerden işlemleri henüz sonuçlandırılmayan kişi sayısı kaçtır?
-2002 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan diğer kamu kuruluşlarına geçici görevli ve nakil yoluyla geçen personel sayısı, toplam personel sayısının yüzde kaçını oluşturmaktadır?
-Diyanet İşleri Başkanlığı'nda hali hazırda personel açığı olan kadrolardan, bu açığa rağmen diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakil olan veya geçici görevlendirilen olmuş mudur?"

(ANKA)