kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başbakan Erdoğan, zirveden sonra basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan: Rice arayıp birkaç gün süre istedi

Bülent AYDEMİR ANKARA
Çankaya Köşkü'ndeki terör zirvesinin ardından AK Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, sınırötesi operasyon konusunda, "Askeri gerekçeler oluştuğu anda geri durmayız, adımımızı atarız" dedi. Erdoğan ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın da zirve sırasında arayarak, "Bize birkaç gün süre verin" dediğini aktardı. Erdoğan özetle şunları söyledi:

DUYGUSAL ADIMLAR ATILMAZ: Hükümet sınırötesi operasyona ilişkin yetkiyi bütün askeri gerekçeler oluştuğu zaman kullanır. Biz bu yetkiyi zaten bugünler için aldık. Konuyla ilgili Genelkurmayımızla emniyetimizle görüşmemizi yapıyoruz. Böyle bir şey olduğu anda adım mutlaka atılacaktır. Birileri böyle bir talepte bulunuyor diye duygusal olarak adım atılmaz. Bedelini zaten ödüyoruz, daha farklı bir bedel varsa onu da ödeyeceğiz.

OHAL TEPKİSİ: (MHP Lideri Bahçeli'nin OHAL ilan edilsin önerisine ilişkin) Birileri talep ediyor, istiyor diye olağanüstü hal ilan edemeyiz. Bu, güvenlik güçlerini alakadar eden bir konuysa o zaman TSK'nın Emniyet teşkilatımızın kanaatleridir bu işi belirleyecek olan.

SAĞDUYU ÇAĞRISI: Basınımız toplumsal psikolojiyi olumsuz yönde etkiliyor. Aynı resimleri döndürmek, halkımızın psikolojisini bozmak doğru değil. Birbirimizi iyi anlamamız dayanışma içerisinde olmamız lazım. Halkımızı sağduyuya davet ediyorum. Farklı bölgeler, farklı şekilde hiçbir taksiratı olmayan insanlara yönelik saldırılarda bulunmak yanlış şeylerdir. Bu konularda tepkilerimizi içimizde tutsak etmemiz lazım.

RİCE ARADI: Hassasiyetle üzerinde durduklarını, haklılığımızı vurgulamanın ötesinde 'birkaç gün müsaade edin' demek suretiyle ne denli ciddiye aldıklarını ifade ettiler. Biz de bizim nasıl Afganistan'da attığımız adımlar çok seri, çok zamanlı olduysa sizlerin de atacağı adım zamanlı olacaktır . Çok geciktik' dedik.