kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hitchcock klasiği 'Kuşlar' yeniden çekilecek

Yeni Haber
Gerilim ve korku filmlerinin usta yönetmeni Alfred Hitchcock, sinema tarihinin en ünlü yapıtlarından olan 'The Birds' (Kuşlar)'ı 1963 yılında çektiğinde "Bu belki de benim en korkutucu filmimdi" yorumunu yapmıştı.

Eski baş yapıtların yeni versiyonlarını beyaz perdeye getirmeyi alışkanlık haline getiren Hollywood yapımcıları, 45 yıl sonra Kuşlar'ı tekrar çekmeye hazırlanıyor.

The Guardian gazetesinde yer alan habere göre, yönetmenliğini son James Bond filmi 'Casino Royal' ile dikkatleri üzerine çeken Martin Campell'in yapacağı filmin başrolünde İngiliz yıldız Naomi Watts oynayacak.

Bununla birlikte, İngiliz yazar Daphne du Maurier'in aynı isimli kısa hikayesinin, Hitchcock tarafından sinemaya uyarlanmış hali olan Kuşlar'ın yeni versiyonunu çekme fikri, şimdiden eski oyuncuların olumsuz tepkisini çekmiş durumda.

İlk filmin yıldızı olan Tippi Hedren, Kuşlar'ın tekrar çekilmesine karşı olduğunu açıkladı. Amerikan müzik kanalı MTV'ye görüşlerini bildiren Hedren, Hollywood'un eski defterleri karıştırmak yerine yeni fikirler bulması gerektiğini belirtiyor.

Birkaç yıl önce yapımcıların kendisini arayarak filmin yeniden çekilmesi hakkında görüşlerini istediğini belirten Hedren, "Bunu neden tekrar yapmak isteyesiniz ki? Neden? Demek istediğim, yeni şeyler yapmak için yeni hikayeler bulamıyor muyuz? Başarılı olmuş bir klasiği korumamız gerekmiyor mu?" şeklinde tepkisini dile getirmiş.

Kuşlar'ı tekrar çekme fikri, Hitchcock'un yapıtlarını yeniden beyaz perdeye getirme girişimlerinin ilki değil. Yönetmen Gus van Zant, korku sineması üstadının 'Psycho' (Sapık) filminin 1998 yılında başarısız bir 'yenilemesini' yapmıştı.

CHA