kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kaynana" gözaltında.

Çeteye iki teklif

Fatih ŞENDİL
Gelininin oğlundan boşanmasını isteyen kadın çeteyle anlaştı. Bir çete üyesi de kendi eşine fotoğraflı aşk tuzağı kurdu..
1- Beni bu gelinden kurtarın beni bu gelinden kurtarın
2- Karımı ayartın, fotoğrafını çekin karımı ayartın, fotoğrafını çekin


İzmir'in Kemalpaşa ve Bayındır ilçelerinde silahlı suç örgütü kurulduğunu belirleyen jandarma, çeteyi 6 ay takip etti. Baskı ve korku yaratan çetenin ormanlık alanda Hint keneviri ektiği ve başına silahlı nöbetçi diktiği belirlendi. Jandarma aynı çetenin zor durumda olanlara yüksek faizle para verdiğini, borcunu ödeyemeyenlerin ev, tarla ve işyerlerini zorla aldığını, birçok işyerinden koruma gerekçesiyle haraç alındığını, vermeyenlerin işyerlerinin soyulduğunu, dövüldüğünü ve otomobillerinin kundaklandığını belirledi.

KAPORAYI VERDİ
Bu arada teknik takibe ilginç olaylar da takıldı. Çeteyi arayan Sultan Gökçen adlı kadın, gelininin oğlundan boşanması için ikna edilmesini istedi. Bu "hizmet" karşılığında 3 bin YTL istenmesi üzerine Gökçen 500 YTL kaparo ile oğlu ve geliniyle ilgili bilgileri çeteye verdi. Çete üyeleri Gökçen'in gelinini ayartarak, bu mümkün olmazsa tehdit ederek boşanmaya zorlamaya karar verdi.

ÇETEDE ESKİ BBP'Lİ
Teknik takip sırasında ayrıca, çete üyelerinden birinin, kendisinden boşanmaya yanaşmayan 3 çocuğunun annesi eşini ikna etmek için bir başka çete üyesinden yardım istediği de ortaya çıktı. Eşinden şantajla boşanabileceğini düşünen çete üyesi, arkadaşından eşini ayartıp birlikte olmalarını ve bu sırada gizlice fotoğraflarını çekmesini istedi. Ancak bu girişim de başarısız kaldı. Jandarma önceki gün, aralarında grubun lideri Ahmet Arıbaş ile eski BBP İzmir İl Başkanı Mehmet Karanfil ve Sultan Gökçe'nin de bulunduğu 23 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılar adliyeye sevk edildi.