kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Mehmed Uzun'un ardından

Mehmed Uzun'un Siverek doğumlu ünlü bir Kürt edebiyatçı olduğunu ben ancak yurdumuza döndüğü 2006 yılında öğrendim. 1977'de Türkiye'yi terk ediyor; ancak geçtiğimiz yıl anavatana geri geliyor. Onun Türkiye'den uzaklaşmasına yol açan şartları doğru olarak değerlendirirsek, bugün PKK terörünün, vatandaşın bir bölümünde niçin zemin bulabildiğini daha iyi anlarız.
Sınır ötesi operasyon bir gereklilik haline geldiyse gerçekleştirelim. O kadar tekrarladık ki, bu defa " tehdidini ikadan aciz " bir duruma düşeceğiz. Ama asıl hedef, artık en yetkili ağızların itiraf ettiği gibi gençlerin dağa çıkmasını engellemek olmalı.
Bugüne kadar irili ufaklı 24 sınır ötesi harekat yapıldı. En büyüğü 20 Mart 1995'te gerçekleşti.
19 Mart 1995'te, Tunceli'den hareket eden 50 araçlık bir konvoy, PKK'nın roketatar saldırısına uğramış, 18 askerimiz şehit olmuştu. "Sözün bittiği an gelmişti" . 35 bin asker, Irak sınırından 60 kilometre içeriye kadar girdi; PKK kampları basıldı, yüzlerce terörist öldürüldü.
Terör gene can almaya devam etti. 1984'ten beri 20 binden fazla terörist öldürüldü. Ama terör devam ediyor. Çünkü, yetkililerin de sık sık tekrarladığı gibi, terörle mücadele ve teröristle mücadele aynı şey değil.
Sorun nasıl hal edilir biliyor musunuz? Mehmed Uzunları, Türk-Kürt ayırımı yapmadan bağrımıza basacağımız bir sevgi ve kardeşlik iklimi gerçekten oluştuğunda. Böyle bir iklimin oluştuğuna geniş kitleler inandığında.