kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mumcu, 34 yıl aradan sonra ilk kez kadın TBMM başkanvekili olarak yarın kürsüde

Yeni Haber
1973'te CHP'li Nermin Neftçi'den 34 yıl sonra yine bir CHP'li kadın milletvekili TBMM Başkanvekili olarak yarın ilk kez kürsüye çıkacak.
CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, 22 Temmuz seçiminden sonra bu göreve seçilmesinden bu yana ilk kez Salı günü TBMM Genel Kurulunu yönetecek.

Mumcu'nun ilk kez kürsüye çıkması nedeniyle bir konuşma yapacağı bildirildi. TBMM Başkanlık Divanındaki görev dağılımına göre, Mumcu'nun bu hafta boyunca Genel Kurulu yönetmesi bekleniyor.
Bu durumda, eğer TBMM Başkanı Köksal Toptan kürsüye çıkmazsa, bu hafta Meclis gündeminin önemli konuları olan, AKP'nin anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylaması ve sınır ötesi operasyon için hükümete izin verilmesine ilişkin tezkere görüşmeleri sırasında da TBMM Başkanvekili olarak Mumcu görev yapacak.

AKŞENER ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KÜRSÜDE

TBMM Başkanvekili olarak bu yasama döneminde görev yapacak ikinci kadın milletvekili olan MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener ise önümüzdeki hafta Genel Kurulu yönetecek. Akşener'in de önümüzdeki hafta boyunda görev yapması bekleniyor.

Erkek TBMM Başkanvekilleri frak giyerken, Mumcu ve Akşener, kürsüye çıktıklarında resmi kıyafet olarak özel olarak hazırlanmış siyah tayyör giyecekler.

(ANKA)