kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP'li muhaliflerin "tek aday" sıkıntısı

Yeni Haber
Mart 2008'de olağan kurultayını yapacak olan CHP'de muhalifler çalışmalarını sürdürürken, "tek aday" konusunda henüz uzlaşma olmadı. Geçtiğimiz hafta bir araya gelen Koç ve Bilgehan önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelerek "ortak aday" formülünü yeniden masaya yatıracak.

CHP'de kurultay sürece devam ederken, Genel Başkanı Deniz Baykal'a karşı "tek adayla" kongreye gitmek için nabız yoklayan muhalifler, uzlaşmakta zorlanıyor. Geçtiğimiz hafta bir görüşme yapan, Samsun Milletvekili Haluk Koç ve Parti Meclisi Üyesi Gülsün Bilgehan'ın anlaşamaması üzerine iki isim, önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelecek.

Söz konusu görüşme muhalifler için önemli bir dönüm noktası olarak yorumlanıyor. Görüşmede, uzlaşı çıkmaması durumunda Haluk Koç'un adaylığını resmen açıklaması bekleniyor. Adaylık için adı geçen Gülsün Bilgehan'ın ise, karar vermekte zorlandığı ve gelişmelere bağlı olarak adım atacağı belirtildi. Bu arada kurultay çalışmaları için seçim bürosunu da tutan Haluk Koç'un, 3'ncü bir ismin adaylığını desteklemeye sıcak bakmadığı öğrenildi.

CHP'deki görevlerinden istifa ederek tüm Türkiye'deki CHP örgütlerini gezerek genel başkan adaylığı için nabız yoklayan Prof. Dr. Oğuz Oyan ise, çalışmalarını Bilgehan ve Koç'tan ayrı yürütüyor. Oyan, CHP'de bir dönem yöneticilik yapmış gençlik örgütlenmesinde bulunmuş partililerle buluşarak, çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuyor.

SARIGÜL'DEN KOÇ'A DESTEK YOK

Haluk Koç'un adaylığını açıklamasının ardından, CHP'nin diğer muhalif ismi Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Koç'a destek vereceği yönündeki iddialar ise, Sarıgül'e yakın isimler tarafından reddedildi.

Sarıgül'ün, Gülsün Bilgehan, Haluk Koç ve Oğuz Oyan'a herhangi bir destek vermesinin söz konusu olmadığı vurgulandı. Sarıgül'ün, bir süreden beri yürüttüğü örgütlenme çalışmalarına dikkat çekilirken, yasal engel olmaması durumunda, adaylığının yeniden gündeme geleceği belirtildi.

(ANKA)