kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Tesettürü neşeli hale getiriyorum'

30.09.2007
-Şimdi neler yapıyorsunuz, neler üzerinde çalışıyorsunuz? Eminim yine çarpıcı tasarımlarınız vardır.
-
O kadar karmaşık şeyler yapıyorum ki; tesettür de yapıyorum mesela. Ama tesettür derken giyimi dinle bağdaştırmıyorum ben. Tesettür yapma, tesettür giyme, giymeme, tesettürü konuşma... Benim durumum öyle değil, giyime ve modaya şöyle bakan biriyim; canım istiyorsa yarın kara çarşaf giyip gezebilmeliyim, akşam da bir yere giderken elbisemi giyebilmeliyim. Giyim benim için ruh haliyle estetik ve yaratımla, hayata katılan neşeyle ilintili bir şeydir. Tabii ki yerine göre giyinilmeli. Tesettürü dini amaçlı örtünene de giysi yapıyorum, genç olup örtünen ama "Örtünmenin hoş versiyonları olamaz mı?" diyenlere de.

- Ne tarz şeyler yapmanız isteniyor?
-
Daha çok yeşil ve tonlarını tercih ediliyor, desenden kaçınıyorlar. Ben onları farklı renklere alıştırmaya çalışıyorum. Farklı baş örtme stilleri öneriyorum. Kimi buna açık, kimi değil. Ama bu yılın modası bol, reklam kollu trapez elbiseler de tam onların giyebileceği şeyler.

- O zaman biraz da modernleştiriyorsunuz tesettürü...
- Oyunlar katarak, neşeli hale getiriyorum.

- Kendiniz de giyiyor musunuz tasarladığınız tesettürleri?
- Pembeyi giymedim ama trikodan yaptığım, Jill Sander'ın da bu sezon benzer tasarımı olanını giydim. Bu arada kendime Medine'den siyah ipek çarşaf aldım, bildiğin kara çarşaf.

- Peki giydiniz mi?
- Orada giydim. Muhteşem zevkli bir şey. Ama bunu sakın, "Hadi çarşafa bürünelim," olarak anlamayın. Yer ve iklimle de çok alakalı. Buradaki gibi içinde yaratık gibi durduğun bir şey değil. Orada o iklimde, rüzgârda uçuşuyor, yürürken dalgalanıyor. O kadar estetik bir şey ki. Nasıl güzel bir his anlatamam... Giydiğin an birden hiç kimse oluyorsun. "Şimdi dışarıya bakma sırası bende," diyorsun. Ama bu kadar güzel bir şeyi dine bağlamak bana çok saçma geliyor. Ben niye giymeyeyim? Ne hissediyorsan onu giyebilmelisin. Ben bu özgürlük hissiyle daha güzel şeyler yapabiliyorum. Dikimde hatalar olabiliyor, ben o hatayı bir motif olarak çıkartabiliyorum.