kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Öztürk, "Malezya olur muyuz" korkusunun suni gündem olduğunu söylüyor.

'Ne Malezya'sı! Türkiye Afganistan'a bile rahmet okutur'

30.09.2007
-Bir taraftan insanlar muhafazakar bir hükümet işbaşında olduğu için veryansın ediyor, 'Malezya olacağız, yaşam tarzlarımız değişecek' diye ödü patlıyor, siz ise diyorsunuz ki dinsizliğe doğru gidiyoruz. Burada bir çelişki yok mu?
- Çelişki yok hanımefendi! Bakın bu ülkenin en büyük belalarından biri aydınlar başta Kuran'ı bilmemektir. Bütün yanlış tespitlerin, yanlış politikaların ardında bu var. İslamsızlaşma anlamında bir dinsizliğe gidiyor Türkiye. Bunda anlamayacak ne var? Biz diyoruz ki 'Kur'an'ın anladığı manada bir din istiyorsanız, bu gidişin sonu o din değil.'

- Birkaç yıl önce 'Türkiye İran olacak' deniliyordu, şimdi 'Malezya oluyoruz' korkusu var. Bu gerçekçi geliyor mu size?
-
Malezya ekonomik bakımdan güzel göründüğü için örnek gösteriyorlar. Bu Amerika'nın şeytani oyunlarından biri; CIA ve benzeri kuruluşların toplum mühendisleri tarafından geliştirilmiş stratejileridir. Ne alakası var? Şimdi 'Türkiye İran'a dönecek' derseniz, bu çirkin bir şey, reaksiyon toplar. Malezya dediğiniz zaman 'E canım Malezya'nın nesi var, pırıl pırıl bir ülke' denilecek. Birkaç sene sonra görürsünüz Malezya'nın ne olacağını!

- Ne olacak? Neyi görürüz?
- Valla kötü olacak da, şimdiden bilemem ne olacağını. Oradaki ekonominin bu hale gelmesinin arkasında zaten Müslümanlar yok, gayrimüslim unsurlar var. Gayrimüslimler üretti pek çok şeyi, Müslümanlar da hazıra kondu. Şimdi herhalde rahat battı, şeriat kaşıntısı başladı, bakınız gazetelere yansıyan Malezya röportajlarına, kimse önüne arkasına bakmadan konuşamıyor. İran'daki şeriat polisi Malezya'da da var oruç tutmayanları takip etmek için. Müslüman olduğunu söyleyen bir ülkede din polisi kurulmuşsa o ülke dinsizliğe gitmiş demektir! Polis takibiyle Müslümanlık geldi mi Kuran'ın dini yok olur.

- Bugün en güncel soru bu: Malezya olur muyuz?
- Türkiye'deki etnisite, Türkiye üzerindeki hesaplar, Türkiye'nin 400 milyar dolar borcun altında oluşunu ve petrolün olmayışını birlikte düşündüğünüz zaman Türkiye Afganistan'a bile rahmet okutur! Türkiye'de kanlı iç kavga başladı mı Malezya değil, Irak'tan da kötü oluruz.