kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Milli takımdan şehitler için kampanya

AA
Yeni Haber
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, şehitlerin aileleri ve gaziler için kampanya başlatacaklarını belirterek, ''Şehitlerimizin ailesi ve gazilerimiz için tüm futbol ailesinin de katılacağı bir kampanya başlatıyoruz'' dedi.

Terim, bu akşam Zimbru Stadı'nda gerçekleştirilen antrenmandan önce yaptığı basın toplantısında, şehitler, aileleri ve gaziler için kampanya başlatmayı düşündüğünü ilk önce oyuncularla paylaştığını vurgulayarak, ''Son çirkin hadiseden sonra oyuncularımla bir toplantı yaptım ve kendilerine öyle bir fikrim olduğunu söyledim. Hiç tereddüt etmeden hepsi benim yanımda olduğunu söyledi'' diye konuştu.

Federasyon, milli takım ve oyuncular olarak birçok yardım yaptıklarını belirten Fatih Terim, şöyle devam etti:

''Bu konuyu sayın başkana ve yöneticilere de söyledim. Milli takımların başındaki hoca olarak özellikle futbol ailesinden bir takım şeyler istemeye, rica etmeye hakkım olduğunu düşünüyorum. Burada sadece 24 futbolcu değil, Türkiye'deki tüm futbol ailesinin bizler kadar bu olaydan etkilendiğini biliyorum. Türkiye'deki tüm futbolcular, teknik heyetler, hakemlerimiz ve futbol insanlarının terörle mücadelede kahramanlarımıza destek kampanyası altında büyük bir bağış yapabileceği düşüncesiyle hareket ettim. Ben bu kıvılcımı buradan yakmak istiyorum. Bunun büyüyerek devam edeceğine inanıyorum. Genelkurmay Başkanı'mıza bu toplanan bağışları listeyle beraber takdim edeceğiz. Burada en büyük katkıları biz yapacağız. Bazı şeyleri geri getirmez, ama bu topraklar için bu toprağa düşmüş şehit arkadaşlarımız, kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmadık, unutturmayacağız. Türkiye'nin özellikle bugünlerde birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı var. Biz burada ay-yıldızlı bayrağı taşıyorsak, bunu vatan bekçilerine borçluyoruz. Bu vatanda yetiştik, dolayısıyla bu vatan için elimizden geleni yapacağız.''

Fatih Terim, kendisinin prim almadığını da vurgulayarak, ''(Gidemezsek prim almam) demiştim. Vatan borcu hiç bitmez, şu anda o durumdayız. Gönül ister ki, açıkçası bu olayların olduğu yerlere de hizmet gitsin, eğitim ve sosyal alanda savaşla değil de hizmetlerle kötü şeyler olmasın'' dedi.

''UEFA'DAN İZİN ALMADAN FARKLI FORMA GİYEMEZSİNİZ''

Fatih Terim, bir gazetecinin ''Maçta siyah forma ile çıkabileceğiniz söyleniyor. Bu konuda son durum nedir?'' şeklindeki sorusu üzerine, formalarla ilgili uluslararası normlarda siyasi amaçlı bir şey yapamayacaklarını söyledi.

''UEFA'dan izin almadan değil siyah forma, siyah bant bile takamazsınız'' diyen Terim, ''Dolayısıyla biz zaten gereken üzüntüyü yaşıyoruz. Bu acıyı paylaşıyoruz, ama daha ilk kura belirlemesinde taraflar bir protokol imzalarlar ve giyecekleri formaları belirlerler. Bırakın siyah formayı, o belirlenen formanın dışında herhangi bir formayla çıkamazsınız. Bu çok önemli cezalara gider, hakemde çıkarır mı, çıkarmaz mı bilmiyorum. Bu konuya çok dikkat eden UEFA böyle bir izin vermeyecektir'' şeklinde konuştu.

''HEDEFİMİZ GALİBİYET''

Moldova maçına galibiyet amacıyla çıkacaklarını ifade eden Fatih Terim, sözlerine şöyle devam etti:

''Fikstüre bakarsak her netice bizi bir yerden uzaklaştırmaz, ama avantajımızı yitirmemize neden olur. O yüzden galibiyetten başka bir şey düşünmüyoruz. Artık son 4 maça girdik. Her maçın önemini anlatmaya gerek yok. Biz hazırız. Yarın çıkıp Moldova ile oynayacağız.''

Fatih Terim, Moldova maçı öncesi Yunanistan maçıyla ilgili hiçbir şey konuşmadıklarını belirtti.

Sakatlığı nedeniyle oynayamayacak Hamit'in çok önemli bir oyuncu olduğunu dile getiren Terim, ''Hamit'i geldiğim günden beri oynatıyorum. Zorunlu nedenlerle kadroda değişiklikler yapıyorum. Sabri de sakat, bu da üzücü. Fakat her şeyde bir hayır var'' dedi.

''MALTA MAÇINDAN SONRA SÖYLEDİKLERİM YANLIŞ ANLAŞILMIŞ OLABİLİR''

Fatih Terim, Malta maçından sonra basın toplantısında söylediği ''Ders almam, ders veririm'' sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etti.Bir soru üzerine basın toplantısında söylediği bu sözleri hatırlatan Terim, şunları söyledi:

''Ben liderlikle ilgili konuşmalarımda da her gün bir şeyler öğrendiğimi söyleyen biriyim. O sözlerim bazı arkadaşlar tarafından yanlış anlaşılmış olabilir, manasını da aşmış olabilir, ama benim sözlerim maçtan sonra nasıl oynamamız gerektiğini bir paket halinde yazan birkaç arkadaşaydı. Her gün bir şey öğreniyorum, öğrenmeye de devam edeceğim. Kamuoyu beni yanlış anladı, onu düzelteyim.''

Takımının Malta maçından gereken dersleri aldığını vurgulayan Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Moldova maçını kimsenin küçük görme hakkı yoktur. İnanıyorum ki, zaman zaman bazı husumetler hayır getirir. Benim takımım Malta'dan gereken dersi almış ve gereken puanı kaybetmiştir. Burada en azından oyun olarak çok farklı olacağından eminim. Belki ben de küçümsedim Malta'yı, kendi kendimi de tahlil ediyorum. Bazen futbolda ummadığınız şeyler olabiliyor, ama yarın böyle bir şey olmaz. Benim hesabım Avrupa Şampiyonası'na gitmek. Rakiplerimizin ne yaptığından önce bizim kazanmamız gerekiyor. Moldova maçı kolay olmayacak. En son Bosna Hersek'i deplasmanda yendiler. Öyle 'şeker, lokum, çantada keklik' değil. Yarın 7-8 kişiyle üstümüze gelen bir Moldova ve dönüşlerde eksik yakalanmayan bir rakip göreceksiniz. Fakat Türkiye, Moldova'dan iyi bir takımdır.''

Fatih Terim, yarınki ilk 11'i açıklamayacağını, maç günü kadroyla ilgili yazılanların futbolcularını etkileyebildiğini söyledi.

Terim, Hakan Şükür'ün ayak baş parmağında bir rahatsızlık olduğunu, onun dışında takımda bir sorun olmadığını kaydetti.

Fatih Terim, milli takımın toplandıktan sonraki ilk antrenmanın bazı basın mensuplarından gelen teklif üzerine kapatıldığını da anlatarak, ''(Hocam bu gece Kadir Gecesi, ışık yetersiz eğer bu antrenmanı kapatırsanız çok memnun oluruz) dediler. Kadir Gecesi dolayısıyla 'peki' dedik. Ben sizi mutfağıma bile soktum. Sokmaya da devam ederim. Ben ne zaman makul ve mantıklı bir şey istediyseniz her şeyde elimizden geleni yaptık. Ülkenin milli takımını kapatma gibi bir hakkım yok. Biz bir yere gidersek, hep beraber gideceğiz'' şeklinde konuştu.

Terim, toplantıda basın mensuplarının ve tüm Türkiye'nin bayramını da kutladı.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 8 6 2 0 18 4 20
2 Sivas 8 6 1 1 15 6 19
3 Beşiktaş 8 5 2 1 9 5 17
Tümünü göster...
4 Trabzon 8 3 4 1 10 6 13
5 Fenerbahçe 8 3 4 1 9 7 13
6 Kayseri 8 3 3 2 13 10 12
7 İ.B.B. Spor 8 4 0 4 12 10 12
8 Gaziantep 8 4 0 4 11 11 12
9 Ankaragücü 8 3 3 2 10 10 12
10 Denizli 8 2 3 3 11 11 9
11 V.Manisa 8 2 3 3 12 15 9
12 G.Birliği 8 2 2 4 10 12 8
13 G.B. Oftaş 8 2 2 4 7 9 8
14 Bursa 8 1 4 3 8 9 7
15 Kasımpaşa 8 2 1 5 6 11 7
16 Konya 8 1 4 3 8 15 7
17 Ç.Rize 8 2 1 5 7 18 7
18 Ankaraspor 8 0 3 5 5 12 3
Haftanın Maçları
8. Hafta
 Kasımpaşa 0  
  Trabzon 0  
 Ankaraspor 0  
  Denizli 0  
 Bursa 1  
  G.B. Oftaş 1  
 V.Manisa 1  
  Fenerbahçe 1  
 Konya 3  
  İ.B.B. Spor 2  
 Ç.Rize 2  
  Gaziantep 1  
 Beşiktaş 1  
  G.Birliği 0  
 Ankaragücü 2  
  Sivas 2  
 Kayseri 1  
  Galatasaray 1  
Haftanın Maçları
9. Hafta
 Gaziantep Denizli  
 Sivas V.Manisa  
 G.B. Oftaş Ankaragücü  
 Galatasaray Ankaraspor  
 Trabzon Beşiktaş  
 İ.B.B. Spor Kasımpaşa  
 Fenerbahçe Konya  
 Ç.Rize Bursa  
 G.Birliği Kayseri