kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ziya Doğan'dan çarpıcı açıklamalar

Yeni Haber
Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Fenerbahçe, Beşiktaş veya Galatasaray'ın bütçelerinin 5'te birinin kendisinde olması durumunda Türkiye'de ve Avrupa'da futbolun nasıl oynandığını herkese göstereceğini iddia etti.

Doğan, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, takım olgusunu oluşturmanın kolay olmadığını belirterek, ''Dünyanın her yerinde, takım oyununu oluşturmak için zaman istenir. Bize o zaman verilmedi. Yine de takım olgusunu ortaya getirdiğimizi düşünüyorum'' dedi.

Trabzonspor'a geldiği ilk dönemde konuştuklarının bugün de arkasında olduğunu ifade eden Doğan, ''İkinci yarıda da iyi bir takım olgusu ortaya çıktı. 'Biz daha iskeleti yeni kurduk' demiştim. Çünkü takımın iskeleti bile yoktu. Ama daha sonra sezona başlarken iyi bir iskelet oluşturduğumuzu söyledim. 'Eksiklikleri tam giderdik' diyemiyorum. Ona rağmen hiç mazerete sığınmadan çıktık, çok olumsuz şartlarda bir Sivasspor maçı oynadık, sezon başı Avrupa kupalarından elendik, çok sıkıntılar yaşadık'' diye konuştu.

Trabzonspor'un, bazı insanların çizmeye çalıştığı karamsar tabloda olmadığını dile getiren Doğan, şöyle devam etti:

''Takımımız ligde iddialı durumdadır. 'Neden göze hoş gelen futbol oynanmıyor' deniyor. Göze hoş gelen futbolu ben herkesten çok daha iyi biliyorum. Ama şimdi bir şeyler söyleyince birileri bunu mazeret olarak görüyor. Biz, göze hoş gelen futbolu herkesten çok daha fazlasıyla oynayabiliriz. Ama Türkiye'de bir şeyi kaçırıyor insanlar. Öyle eskiden orta sahayı bomboş bırakan bir Anadolu takımı artık yok. Eskiden rastgele üzerine gelen Anadolu takımı yok. Artık herkes herkesi yenebilecek durumda. Sadece Trabzonspor olarak değil, 3 büyükler olarak da baktığınızda bu sıkıntılar herkes için geçerli. Bunu gözden kaçırıyor insanlar.''

ANADOLU FUTBOLUNUN DA SİSTEMİ VAR

Doğan, sezon başında hiçbir takımın kolay yenilemeyeceğini ve büyüklerin de puan kaybedeceğini söylediğini kaydederek, ''Trabzonspor'un karşısında hiç rakip yokmuş gibi oynanması isteniyor. Böyle bir şey yok. Rakipleri de inceleyin. Takımlar artık kuvvetli, takımlar artık dengeli, takımlar artık takım oyunu oynuyor. Anadolu futbolu sistem kurmaya başladı. Bunu gözden kaçırıyoruz, zannediyoruz ki karşımızda çocuklar takımı var. 'Çıkarlar, istediğimiz gibi şov yaparız' diye düşünülüyor. Yok öyle bir şey. Buna kimse müsaade etmiyor. Bugün işte bakıyorsunuz büyüklere, çok net ortada'' dedi.

Sadece Galatasaray takımının iyi bir hava yakaladığını, tarihinin hemen hemen en iyi girişiyle sezona başladığını vurgulayan Doğan, şunları söyledi:

''Diğerlerine bakarsanız, hem Beşiktaş, hem Fenerbahçe, hem de Trabzonspor çok puan kaybetti. Bunu doğal karşılıyorum. Onun için, zevkli futbolu oynayabilmek için şartları iyi bir hale getirmek lazım. Elindeki mevcut kadroya çok fazla takviye yapmak lazım. Real Madrid dünya yıldızlarını bir araya aldı, çok zevkli futbol oynadı ama hiçbir sonuç alamadı. Zevkli futbolun hangi malzemeyle oynanacağını biliyorum, ama bu malzemeyi Trabzonspor çok kolay bulamaz. Ben de diyorum ki keşke Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray'ın bütçelerinin 5'te biri bende olsa da Türkiye'de ve Avrupa'da futbol nasıl oynanır gösterebilsem. Ben de bunun hayalini kuruyorum.''

YATTARA YÜZDE 50 KATKIYLA OYNUYOR


Kaybedilen 11 puanın nedeninin, Anadolu takımlarının gösterdiği performans olduğunu savunan Doğan, ''Biz iyi takımız ama bizim karşımızda da oldukça iyi takımlar var. Bunu düşünmek lazım'' dedi.Lige başlarken bazı futbolcularının yeni oynamaya başladığını belirten Doğan, şunları kaydetti:

''Örneğin lige Erdinç ilk maçı olarak başladı. Çünkü sakatlıktan çıkmıştı. İşte Yattara, Gökdeniz, milli takımdaki diğer oyuncular. Çok hazır başlayamadık ama ona rağmen lige iyi bir başlangıç yaptık. Mesela Yattara önemli bir oyuncu. Şu anda katkısı bize yüzde 50. Düşünün ki 4,5-5 aylık bir sakatlıktan çıkmış, sezon başı idman yememiş bir futbolcunun gün geçtikçe iyi olacağını ben bekliyorum. Çok da kolay değil. Kasığından ameliyat oldu. Bunları detaylı düşündüğünde tam seviyeye ulaşması zaman alıyor. Katkısının çok olacağını haftalar geçtikçe hissedeceğiz. Kendisinden son iki haftada memnunum ama 5 hafta sonra daha da memnun olacağım.''

BAŞKAN'IN DESTEĞİ

Doğan, gazetecilerin, ''Başkan Nuri Albayrak sizi destekliyor, diğer yöneticiler desteklemiyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz'' sorusunu ise ''Ben bu konularda çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Bir kulübün başkanı teknik direktörünü destekliyorsa, her şeyiyle kendi gözüyle gördüğü bir şeyler var demektir'' diye yanıtladı.Kendisini desteklemeyenlere de saygısı olduğunu ifade eden Doğan, şöyle konuştu:

''Kamuoyunda herkesin bir teknik direktörü destekleyeceğini beklemek çok doğru değil. Bu konuyla ilgili bir şey söylemiyorum ama kimse kimsenin kara kaşına, kara gözüne hasta değil. Yani tepedeki, her şeye vakıf insan bir şeyleri de görüyor. Durup dururken herhalde desteklemez. Kendisine de teşekkür ediyorum. Ama diğerleri destekler, desteklemez. Benim sorunum değil o. Son dönemlerde onların da desteklediklerini biliyorum. Ben yaptığım işin ne olduğunu biliyorum. Vicdanen çok rahat olduğumu biliyorum. Elimizden geldiği kadar en iyi şekilde çalışıp takımımızı başarıya götürmeye çalışıyoruz.''

SEVGİ DE AŞIRI TEPKİ DE

Trabzon'da aşırı sevgi ve aşırı tepki olduğunu dile getiren teknik direktör Ziya Doğan, ''Denge yok. İşin ortası asla olmaz. Ya en yüksekte sevinç, en altta hüzün. Enteresan. Bu, oynadığın maçla 3 günde değişiyor. Bu konuda çok daha sakin olmak lazım. Bir maçla küme düşmüyorsun, bir maçla da dünya şampiyonu olmuyorsun. Böyle bir hava var. Bunu ne yapabiliriz. Benim şahsen yapabileceğim bir şey yok. O hava inanın idmana bile hükmediyor'' diye konuştu.

Tomas Jun ile ilgili bir soruya ise Doğan, ''Yaklaşık 2 yıldır oynamayan Tomas Jun'u almışız. İdmanlara çıkarmışız. Şimdi de 'niye oynamıyor' deniliyor. Oyuncularımın hangisini oynatmazsam, onu güzel malzeme yapan çevreler var. Ama ben teknik direktörüm. Hangisini ne zaman, nasıl oynatacağımı da ben bilirim. Onlarla her dakika beraberim. Oyuncuyu oyundan da çıkarırım, 18'e de almam, bazen eğitim amaçlı her şey yapılabilir'' karşılığını verdi.

Kasımpaşa maçında en büyük zaaflarının forvet hattında topu tutamamak olduğunu belirten Doğan, ''Son maçımızda 4 forvet oyuncumuzun kaptırdığı top sayısı 56'' diye konuştu.

Doğan, kaleci Jefferson'un ''kendisine üvey evlat muamelesi yapıldığı'' yönündeki açıklamalarıyla ilgili ise ''Futbolcu duygusaldır, konuşur. Ama olayın gerçeği anlatılmaz. Malzeme olunuyor. İşin aslı öyle değil. Başka şeyler de var. Gerçekler yansımıyor. Ben onların gençliğine veriyorum. Ben de belki sizlerin yerinde olsam düz mantıkla, dışarıdan duyduklarımla hareket ederim. Ama işin içerisine girerseniz işin öyle olmadığını görürüz'' dedi.

AA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 8 6 2 0 18 4 20
2 Sivas 8 6 1 1 15 6 19
3 Beşiktaş 8 5 2 1 9 5 17
Tümünü göster...
4 Trabzon 8 3 4 1 10 6 13
5 Fenerbahçe 8 3 4 1 9 7 13
6 Kayseri 8 3 3 2 13 10 12
7 İ.B.B. Spor 8 4 0 4 12 10 12
8 Gaziantep 8 4 0 4 11 11 12
9 Ankaragücü 8 3 3 2 10 10 12
10 Denizli 8 2 3 3 11 11 9
11 V.Manisa 8 2 3 3 12 15 9
12 G.Birliği 8 2 2 4 10 12 8
13 G.B. Oftaş 8 2 2 4 7 9 8
14 Bursa 8 1 4 3 8 9 7
15 Kasımpaşa 8 2 1 5 6 11 7
16 Konya 8 1 4 3 8 15 7
17 Ç.Rize 8 2 1 5 7 18 7
18 Ankaraspor 8 0 3 5 5 12 3
Haftanın Maçları
8. Hafta
 Kasımpaşa 0  
  Trabzon 0  
 Ankaraspor 0  
  Denizli 0  
 Bursa 1  
  G.B. Oftaş 1  
 V.Manisa 1  
  Fenerbahçe 1  
 Konya 3  
  İ.B.B. Spor 2  
 Ç.Rize 2  
  Gaziantep 1  
 Beşiktaş 1  
  G.Birliği 0  
 Ankaragücü 2  
  Sivas 2  
 Kayseri 1  
  Galatasaray 1  
Haftanın Maçları
9. Hafta
 Gaziantep Denizli  
 Sivas V.Manisa  
 G.B. Oftaş Ankaragücü  
 Galatasaray Ankaraspor  
 Trabzon Beşiktaş  
 İ.B.B. Spor Kasımpaşa  
 Fenerbahçe Konya  
 Ç.Rize Bursa  
 G.Birliği Kayseri