kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sınır ötesine izin yetkisi TBMM'nin

Yeni Haber
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Kuzey Irak'taki terör yuvalarına yönelik bir sınır ötesi operasyonun düzenlenebilmesi için Anayasanın 92.Maddesine göre izin verme yetkisinin sadece Meclis'te olduğunu söyledi.

Öymen, "92.Maddeye göre, yurtdışına asker göndermek için Meclis'ten yetki almak gerekir. Bunun istisnaları şu anda sözkonusu değil" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ARKASINDA ZIMNEN DE OLSA ABD VAR"


Öymen, AKP Hükümetinin 2003 yılında iki kez sınır ötesi harekat için Meclis'ten yetki aldığını ancak bunları kullanmadığını belirtti.
Öymen, sınır ötesi operasyon konusunda şu görüşleri dile getirdi:
"Büyük terör olayları her zaman hükümeti harekete geçirir gibi oluyor. Ama hemen ertesinde geri adım atıyorlar, çünkü ABD Irak'tan çekilince bir miktar ABD askeri Kuzey Irak'ta yerleşecek, orada üs kuracaklar. Bunun için Kürtlerin desteğine ihtiyaçları olacak. O nedenle Kuzey Irak'ta karışıklık istemiyor. Türkiye'nin müdahale etmesini istemiyor. Türkiye'yi bugüne kadar farklı şeylerle oyaladılar. Askeri açıdan karadan veya havadan, terör merkezlerine müdahale edeceksiniz. Böylece, Türkiye'ye saldırmaları durumunda cezasız kalmayacaklarını anlamaları gerekir. Ama beş yıldır teröristler saldırıp gittiler ve yaptıkları cezasız kaldı. Terör örgütünün arkasında en azından zımnen, ABD var."

(ANKA)