kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

MHP operasyon için referandum önerdi

Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, referandum uygulamasının ilk olarak sınır ötesi operasyon için yapılmasını önerdi.

Bahçeli, özellikle son günlerde PKK tarafından yapılan eylemler ve sonuçları dikkate alındığında konunun, hükümetin alışılagelmiş başsağlığı mesajları, "kanı yerde kalmayacak ve mücadelemiz sürecek' sözleri ile geçiştirilemeyecek kadar önemli ve ciddi" boyutlara ulaştığını kaydetti. Başbakan Erdoğan'ın 13 şehit verilen olayın ardından yaptığı yorumun, konunun önemini ciddiyetine uymadığını savunan Bahçeli şunlar söyledi:

"HÜKÜMET İLE ABD ARASINDA SAĞIRLAR DİYALOĞU SÜRÜYOR"

"Başbakanın basın mensuplarına, bu vahim ve acele karar gerektiren gelişmeye rağmen, konuyu gelecek ay ABD'ye yapacağı ziyarette görüşeceğini söylemesi, hükümetin terörle mücadele iradesini tamamıyla yabancı ülkelerin insaf ve kararına teslim ettiğinin göstergesidirAslında ne hükümetin ne de ABD'nin bu bölgeden PKK'yı uzaklaştırmak, etkisizleştirmek gibi bir niyeti yoktur. Hükümet ile ABD arasında artık klasik hale gelmiş bir sağırlar diyaloğu sürdürülmektedir."

Türkiye'nin AKP ile bir oyunun içine sürüklendiğini öne süren Bahçeli, küresel güçlerin Türkiye'de sergiledikleri yap-bozun eksik parçalarını tamamlamak için gereken miadın dolmasını beklediklerini dile getirdi.
"Özellikle son aylar içinde, katiller açıkça belli olmasına rağmen, cinayetlere yönelik kuşkucu bir yaklaşımın yaygınlaştırılmak istenmesi ve olayların failleri hakkında hedef saptırıcı, kafa karıştırıcı yorum ve değerlendirmelerin yapılması dikkat çekicidir" diyen Bahçeli, bunların devleti töhmet altına sokmaya, güvenlik güçlerini zan altında bırakmaya, milletin teröre olan direncini yıkmaya yönelik "psikolojik bir oyun" olduğu yorumunu yaptı.

Bahçeli şöyle devam etti:

"Bu çerçevede, geçtiğimiz günlerde yine Şırnak'ta meydana gelen katliamı yapan teröristleri gizlemeyi amaçlayan bulanık beyanatları verenlerin gerçek niyetleri birer birer ortaya çıkmaktadırZaman zaman yargı mensuplarına, üniversite yetkililerine ve işine gelmediği konularda muhataplarına, anında cevap vererek tartışmalar başlatan sayın Başbakan milli meselelerde nedense susmayı tercih etmektedir. O sustukça terörist ve bölücü konuşmakta, evlatlarımız bir bir hayatlarını ve uzuvlarını kaybetmektedir. Milletimiz sayın Başbakan ve AKP'li yöneticilerden inanç istismarına gösterdikleri hız ve ilginin küçük bir örneğini milli hassasiyetlerin savunulmasında ve milli kurumlarımıza yönelik karalamaların önlenmesinde de görmek istemektedir...

Ben bu kürsüden, sık sık referandum yapacağını müjdeleyen sayın Başbakan'a, bu uygulamasına sınır ötesi operasyon için bir referandum yaparak başlamasını öneriyorum. Böylece kendileri ve hükümeti, okyanus ötesinden talimat almaktan kurtulacak, sürekli telafuz ettiği 'cumhurun iradesi'ne de başvurmuş olacaktır. Hükümetin aymazlığına rağmen inancım odur ki hainler ve işbirlikçilerine gereken ders eninde sonunda verilecektir

ANKA