kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sarkozy, İran'a yine sert çıktı

Yeni Haber
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ülkesinin, İran'a sert müeyyideler uygulanması konusunda taviz vermeyeceğini söyledi.
Rusya'nın başkenti Moskova'ya yapacağı ziyaretten önce basına konuşan Sarkozy, ''İran'ın nükleer hırslarına boyun eğmek veya savaş, bu iki kelimede de benim sözlüğümde yok. Sert müeyyidelerle İran'ı mantık yoluna getirmek daha sorumlu bir tavır'' dedi.

''Kimsenin Fransa'nın bu konudaki ciddiyetini ve kararlılığını sorgulamaması gerektiğini'' savunan Sarkozy, ''nükleer silahların yayılması tehlikesine karşı, toplu güvenliğimizin korunması herkes için önemli'' diye konuştu. Sarkozy, Rusya'nın geçmişte haber vermeden Avrupa'ya giden doğal gaz hattını kesmesini de eleştirdi ve bu tür eylemlerin karşılıklı güveni zedelediğini söyledi.

Rus lider Vladimir Putin'i ''pragmatik'' olarak niteleyen Sarkozy, ''bu durum, önemli uluslararası meselelerde, ortak bir dil bulmamızı yardımcı olacak'' ifadesini kullandı. Sarkozy, cumhurbaşkanı sıfatıyla Rusya'ya ilk resmi ziyaretini yapıyor. Fransa'nın tersine Rusya, İran'a müeyyide uygulanmasına karşı çıkıyor.