kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'RUHSAL VE FİZİKSEL SIKINTI YAŞAR' ... İngiliz anne, kızının âdet görmesi halinde ruhsal ve fiziksel sıkıntı yaşayabileceğini söyleyip, "Bunu kızım için istiyorum" dedi.

'Engelli kızımın rahmi alınmalı'

DIŞ HABERLER
İngiltere'de bir annenin zihinsel engelli kızının 'kadınlığın yükünü kaldıramayacağı' için rahmini aldırmak istemesi tartışma yarattı..
İngiltere'de Allison Thorpe isimli bir anne, 15 yaşında olmasına karşın ancak 18 aylık bebek zekâsına sahip olan kızı Katie'nin yakında adet görmesini engellemek için rahminin alınması isteğiyle hastaneye başvurdu. Thorpe, kızının "yetişkin olmanın" sorumluluğunu taşıyamayacağını ve bunun için de ergenliğe ulaşmadan sürecin durdurulmasını istedi. St. John's Hastanesi kadın doğum uzmanı Phil Roberts, Katie'yi ameliyat etmeyi kabul etti. Ülkede bir ilk olacak ameliyatla ilgili yasal izinlerin alınması için hastane avukatları harekete geçti.

İNGİLİZ BASINI: ETİK DEĞİL
Konu ülke basında da tartışma yarattı. Anne Thorpe, "Bu kararı kendim için değil, kızım için istiyorum. Âdet görmenin ruhsal ve fiziksel sıkıntısı ona ağır gelecek. Huzuru bozulacak. 4 saat bakıma muhtaç durumda. Bu sadece onun yaşam kalitesini yükseltmek için yapılacak bir ameliyat. Başta sıkıntı çekse de uzun dönemde çok büyük artıları olacak" diye konuştu. Basın ise tıbbi bir gerekliliği olmadığı halde, sadece sosyal gerekçelerle zihinsel özürlü bir kızın bu şekilde ameliyat edilmesinin etik olmadığını yazdı.