kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ayşe Arman hem haberci hem haber. Sevildiği kadar kıskanılan, özenildiği kadar yerin dibine batırılan bir profile sahip. Kimine göre özgür medyanın ürünü, kimine göreyse yaptığı her şey medya etiğine aykırı. Ne olursa olsun sorduğu sorular, bulup çıkardığı gerçekler ve kendine özgü tarzıyla Ayşe Arman bir ikon.

Ayşe Arman gazeteciliği

Gazeteciliğiyle olduğu kadar özel hayatına dair paylaşımları ve fotoğraflarıyla da kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim Ayşe Arman. En son yaptığı Şerif Mardin röportajıyla ses getiren Ayşe Arman'ın gazetecilik tarzını işin uzmanlarına sorduk..
"Kendisiyle kişisel ilgim olmadığı halde, regl günlerini, hangi tip orkid kullandığını ve sutyen markalarını bildiğim kadın," diyor onunla ilgili cümle kuran hemen herkes. Kimileri onun bir gazeteci olmasından çok, bir proje olduğunu düşünüyor. Herkes onun Adanalı, yarı Alman ve Tarsus Amerikan'da okuduğunu, sevgililerini, kızını, sevişme pozisyonlarını biliyor. Aldığı mastürbasyon aletinden tutun da, köprü trafiğinde direksiyonda mastürbasyon yaparak beklemesine kadar birçok ayrıntıyı da. Yalçın Küçük'e bile 'Sevişmeyi bilmiyor, öyle Dubai'lerde büyük yataklarda olmaz bu iş,' dedirtecek kadar gündemin ta kendisi. Hülya Avşar'la da polemik yaptı, Perihan Mağden'le de. Hıncal Uluç onu Türkiye'de yaşamadan ülke insanının nabzını tutmaya çalışmakla eleştirdiğinde de, Oray Eğin ona 'sıradanlaştı' dediğinde de onlarla atışmaktan geri durmadı. Hasan Pulur'un onun için söylediği, "Bunların arasında en sivrisi ama en boşu değil," sözü ise hâlâ akıllarda.

İLKLERİN KADINI
Ama kim ne derse desin kendisini çok geliştirdiği, Türkiye'nin en iyi röportajcılarından biri olduğu, sorularını ima etmeden net bir şekilde sorduğu ve çok iyi işlere imza attığı da madalyonun öbür yanı. Işılay Saygın'a 'hâlâ bakireyim' itirafını yaptıran da o, Fethullahçı doktor Oktar Babuna ile ilk konuşan da, Kumkapı cinayetini işlediği ispatlanan zanlıyı aklayan da. En son yaptığı Şerif Mardin röportajıyla Türkiye'de Malezya ve 'mahalle baskısı' tartışmalarına yol açan Ayşe Arman'dan bahsediyoruz. Yılların gazetecisi Leyla Umar onun hakkında, "Çok iyi bir gazeteci. Dubai'ye bir geziye birlikte gittik. Hiçbirimizin aklına gelmedi ama o çocuğunu bırakıp dönemin Turizm Bakanı Atilla Koç'la röportaj yaptı," diye konuşuyor. Ancak bir başka kadın meslektaşı, Nur Çintay ise onun gözümüzün önünde Hülya Avşarlaştığı görüşünde. Çintay 17 Eylül'de kaleme aldığı yazısında alımlı bulduğunu söylediği Arman'ın sürekli et göstermesinden şikâyet ediyor: "Bu da genellikle fotoğrafların azizliğinden, her defasında kendisinin de bir sonraki gün pişmanlığını dile getirdiği üzere, kalın bir kol/bacak/ayak bileği ya da 44 numara çıkmış ayaklar şeklinde tezahür ediyor." Çintay empati de kuruyor 'sürekli et gösterme' ihtiyacı konusunda: "Cevabı Şerif Mardin röportajında buldum. 'Ya biz farkında bile olmadan, gittikçe etek boyları uzarsa...' diyen soruda." 'Ayşe Arman gazeteciliği' kim ne derse artık bir ekol, onun gibi olmak isteyen, onun gibi yazmak isteyen de çok, onun gibi olmamak gerektiğine inandığı için onu takip eden de.