kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye’de ilk ücretsiz e-ticaret

11.09.2007
MaxiDurak, Türkiye'de ilk ve tek ücretsiz e-ticaret hizmetini beta olarak devreye soktu. www.maxidurak.com adresine girilerek yapılacak ücretsiz kayıt sonrasında, üyeler aynı dakika içerisinde kendi elektronik dükkanlarını açmış oluyorlar. Üyelerin kendi isim hakları bulunmuyorsa seçecekleri bir isim ile isim.maxidurak.com adresinden satış yapma imkanına sahipler. www.isim.com gibi kendi adresleri mevcutsa, sistem üzerinden ücretsiz e-ticaret yapabiliyorlar.

Üyeler kendi logolarını girerek açacakları siteyi anında kullanmaya başlayabiliyorlar. Kayıt işlemleriyle birlikte yeni dükkanların açılım süresi toplamda 1 dakikayı buluyor. Bundan sonra yapılması gereken tek şey sitedeki vitrine ürünleri yerleştirmek. MaxiDurak'ta yakın bir zamanda farklı tasarım alternatifleri ve renk seçenekleri üyelerin kullanımına sunulacak.
Beta sürümünden sonra SSL (Güvenli Ticaret) ve VPOS (Sanal POS) seçenekleriyle üyeler, kredi kartı işlemlerini sitelerinden online olarak basit bir şekilde yapabilecekler. Güvenliğin ön planda olacağını belirten MaxiDurak yetkilileri, kredi kartı bilgisi gibi kritik herhangi bir bilginin sistemlerinde tutulmayacağını ve güvenlik konusunda en üst düzey çalışmalar yaptıklarını belirtiyorlar.

Her geçen gün büyüyen İnternet ticaret hacminden bir pay almak isteyen herkesin kullanımına açık olan MaxiDurak, birey ve kurumlar tarafından kolayca ve basit bir kullanımla hayata geçirilip işletilebiliyor. İstenirse satış yapmak için istenirse sadece elektronik bir katalog oluşturmak için kullanılabilecek MaxiDurak, İnternet dünyasına adım atmak isteyenler için ideal bir durak.

MaxiDurak'ın tüm özellikleri kota aşımına kadar ücretsiz. Beta olmasından ötürü şu an herhangi bir kotası bulunmayan sistemin, ileriki tarihlerde kota aşım bedeli aylık 9 Dolar + KDV olacağı bildiriliyor. Kotayı aşmayan herhangi bir üyeye hiç bir şekilde bir maliyetin yansımayacağı sitenin kullanım sözleşmesinde net olarak belirtiliyor.