kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Habitat demlik ve tava seti

Boyları küçük, işleri büyük...

21.09.2007
Bir dokunuşla elmayı dörde bölmek ister misiniz? Peki spagettinizi kişi sayısına göre ölçerek hazırlamaya ne dersiniz? İlginç tasarımlarıyla dikkat çeken küçük mutfak araç gereçleri sayesinde mutfakta işler daha kolay..
Mutfakta yemek hazırlamak kimileri için büyük bir keyif, kimileri içinse sıkıcı bir zorunluluktan ibaret. Sizin için ne ifade ederse etsin, mutfağınızı çeşitli aksesuarlarla kullanışlı ve keyifli hale getirmeniz mümkün. Bunun için birbirinden şık ve pratik küçük mutfak aletleri var. Son yıllarda zücaciye mağazalarında şıklıklarıyla dikkat çeken mutfak aksesuarları, kullanım kolaylığı da sunuyor. Bıçak setinden servis kaşığına, hamur fırçasından limon sıkacağına, sarımsak eziciden rendeye kadar birçok mutfak aletinde artık sıradışı tasarımlar söz konusu. Dekorasyon tutkunlarının tercih ettiği adreslerden biri olan Habitat'ın, ahşap malzemelerle paslanmaz çeliği buluşturan mutfak aksesuarları, pratikliğinin yanı sıra görsel zevki öne çıkarıyor. Bu aksesuarlar arasında bıçak setleri, servis kaşıkları, spatulalar, oklavalar, hamur fırçaları, kokteyl çubukları, buz maşası ve şişe açacakları bulunuyor. Ve her biri, ilginç tasarımlarıyla mutfakta geçen süreyi keyifli kılmayı hedeflerken pek çok kolaylık da sağlıyor. Makarna hamuru makinesinin yanı sıra tuz ve karabiber değirmenleri ise yaptığı yemeğin her ayrıntısıyla ilgilenmek isteyenler için ideal. Firmalar mutfaktaki işleri hızlandırmak için çok farklı ürünler hazırlıyor. Riviera Maison mağazalarındaki mutfak ürünlerinden biri, özellikle İtalyan mutfağına düşkün olanların ilgisini çekebilir. İtalyan mutfağının vazgeçilmez gereçlerinden olan 'Misura di pasta' adlı ürün, bir spagetti ölçeği. Spagettinizi bir, iki ya da üç kişilik pişirmek istediğinizde bu ölçerle bir demet ölçüp kaynayan suya atıyorsunuz. Her sofrada ölçüyü kaçırmadan taze taze spagetti yemenin keyfini deneyebilirsiniz. Ayrıca duvara asacağınız Misura di pasta, mutfağınızda şık bir süs olarak da kullanılabilir.

ELİNİZ SARIMSAK KOKMASIN
Koleksiyon
mağazasında da birbirinden ilginç tasarımlarıyla dikkat çeken küçük mutfak araç ve gereçleri var. Alessi marka ve Stefano Giovannoni tasarımı olan Mr Chin adlı tuzluk, biberlik, yumurta kabı ve zaman ayarlayıcı, bunların arasında. Koleksiyon'daki Royal VKB markalı Ineke Hans tasarımı olan sarımsak ezici ise Reddot ve Design Plus ödüllü. Sarımsağın çok pratik bir şekilde ezilmesini sağlarken, paslanmaz çelik malzemesi ellerin sarımsak kokmasını engelliyor ve aynı zamanda sarımsağın tadı daha yoğun bir şekilde yemeklere geçiyor. IKEA mağazalarında da mutfakta yemek yapmayı kolaylaştırmaya yönelik birçok ürün bulunuyor. Tutması kolay tencerelerden, yemeklerin fazla pişmesini önleyen buhar tahliyeli kapaklara kadar birçok ayrıntı düşünülmüş. Özellikle bıçaklar, servis takımları, maşalar gibi ürünlerin çelikten yapılanları daha çok tercih ediliyor. Jumbo'da peynir, et, servis bıçakları, servis takımları ve maşalar, paslanmaz çelikten imal ediliyor ve modern tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Jumbo'daki bardak altlıkları ise kaymaz özelliğe sahip. Lastik tırnakları bulunan ürünün ıslanmaz yapısı var. Tırnaklar, bardaktan akan suyun oluklarda birikmesini ve kullananın üzerine bardağın altından su damlamamasını sağlayacak şekilde tasarlanmış. Mudo Concept ve Monev mağazalarında da servis setleri konusunda çeşitli ürünler bulabilirsiniz. Mutfakta size yardımcı olabilecek ilginç aletlerden biri de meyvesebze soyucu ve oyucular. ESSE'de satılan Eva Solo marka meyve oyucu, Danimarkalı tasarımcılar tarafından dizayn edilmiş ve tasarım ödülü kazanmış. Pabetland mağazasında da meyve soyucu çeşitleri bulunuyor.
Haberin fotoğrafları