kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Saffet Ulusoy

Yaşlı kurt Saffet Ulusoy KKR fonuna yenik düştü

HACER GEMİCİ
UN Ro-Ro'nın ABD'li yatırım fonuna satışına karşı çıkan Saffet Ulusoy'u yanındakiler terk etti. Satışa imza verenlerin oranı % 60'ı buldu. Ulusoy, "Hakkımı helal etmem" diyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yaşlı kurt Saffet Ulusoy KKR fonuna yenik düştü
UN Ro-Ro'nun 910 milyon Euro'ya Kohlberg Kravis Robert (KKR) adlı ABD'li yatırım fonuna satışına karşı bayrak açan UN Ro-Ro Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Ulusoy, savaşta yenik düştü. "Yanımda yüzde 45'i temsil eden ortaklar var. Yüzde 10-15 hisseyi daha topladık mı satışı iptal ederiz" diyen ve küçük ortaklardan hisse alımı için masaya oturan Saffet Ulusoy'u yanındakiler de terk edince temsil ettiği kitlenin oranı yüzde 40'a düştü. Evine çekilen Saffet Ulusoy, "Benim yanımda kalanlar sağlam durmadı. İş Bankası'ndan 100 milyon Euro kredi çekip, satmak isteyenlerden hisse alacaktık. Ama yanımdaki büyük ortaklardan kaçanlar oldu. Şahap (Çak), Tamer Türker, Ömer Soylu kaçtı. Bunlar parayı gördüler delirdiler. Bu adamların hepsi p...luk yaptılar. Beni kahrettiler" dedi. Anımsanacağı üzere eylül ayı başında UN Ro-Ro'nun CEO'su Cüneyt Solakoğlu ve Yönetim Kurul Üyesi Erol Soylu, şirketin ABD'li yatırım fonu KKR'ye satış sürecini başlatmış, ancak buna aralarında Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Ulusoy olmak üzere bazı ortaklar karşı çıkmıştı. Bu sırada ortaya çıkan tartışmalar Ulusoy Holding'de iki kardeşin ayrılma noktasına geldiğini gösterdi.

'KARŞILARINA ÇIKARIM'
Yaklaşık iki yıldır rahatsız olan Saffet Ulusoy, CEO Cüneyt Solakoğlu'nu ağır bir dille eleştirmişti. Bir aylık savaştan dün mağlup ayrılan Saffet Ulusoy oldukça üzgündü. "Bundan sonra ne yapacaksınız? UN Ro-Ro'daki görevinize devam edecek misiniz?" sorumuza Ulusoy, "Ben bıraktığım karının topuğuna dönüp bakmam. Bundan daha fazla iyilik olmaz. Beş kuruşu olmayan adamların cebine para girdi. Cenabı Allah şahittir, bugün UN Ro-Ro'nun geldiği noktada atılan her adımda benim emeğim vardır. Kesinlikle hakkımı helal etmem. Bana büyük ortaklar haber gönderiyor, aracı koyuyorlar. 'Saffet Ulusoy bizim için eskiden neyse bugün de odur. O büyük adamdır' diye. Sattınız beni, büyüklüğü mü kaldı bunun? Benim bu işten sıtkım sıyrıldı. Allah belalarını versin" şeklinde oldukça sert bir yanıt verdi. "Bu fili ben yarattım, ama beni ezdi" yorumunu yapan Ulusoy, "Bu yaştan sonra beni hasta olarak savaşa sokacaklar. Yine karşılarına çıkacağım" dedi.
Haberin fotoğrafları