kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Erdoğan, terör destekçilerini Roth üzerinden uyardı
Başbakan Tayyip Erdoğan, Alman birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth ile görüşmesinde, demokrasi bahanesiyle teröre destek çıkan her kesime sert mesajlar gönderdi. Erdoğan, Roth'a, "Bizim Silahlı Kuvvetlerimiz elbette eli silahlı teröristlere gereken karşılığı verecektir. Nitekim onların destekçileri de var. Terör örgütüne 'terör örgütü' diyemeyenler, 'kardeşim', 'arka bahçemiz' diyenler var. Terör örgütünün avukatlığını yapıyorlar, bu kabul edilemez. PKK'ya terör örgütü demeyenlerle muhatap olmayız" dedi.

'301. MADDE DEĞİŞECEK'
Claudia Roth ise Erdoğan'ın bu çıkışı karşısında her türlü şiddete karşı olduğunu ve PKK'ya derhal silah bırakma çağrısı yaptığını söyledi. Roth AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine Başbakan Erdoğan'ın TCK'nın 301. maddesinin değişeceğini kendisine söylediğini belirtti. Roth "Bir Beşiktaşlı olarak Fenerbahçeli Başbakanı tebrik ettim" dedi.

PKK'lıların cesedini DTP'liler dağdan aldı
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalındaki Kato Dağında önceki hafta öldürülen 7 teröristin cesedi, DTP'liler ve aileleri tarafından dağdan alınıp ilçe merkezine getirdi. Teröristlerin cesedi sarp ve dağlık alanda olduğu için jandarma tarafından indirilememişti. Teröristlerin cesedini almak üzere DTP Şırnak İl Başkanı İzzet Belge'nin de aralarında bulunduğu bir grup dün Kato Dağı'na gitti. DTP'liler ve teröristlerin aileleri cesetleri alıp, Beytüşşebap Devlet Hastanesi morguna getirdi. Aralarında terör örgütünün Şırnak sorumlusu kadın terörist Nazan Bayram'ın da olduğu 7 teröristin cesedi, daha sonra ilçe mezarlığında toprağa verildi. Öte yandan Ankara'daki DTP Genel Merkezi binasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganlar, binaya bir el ateş ettikten sonra "vatan hainleri" diye bağırıp kaçtı.