kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'AYRI GAYRI YOK' MESAJI VERMİŞTİ... Cumhurbaşkanı Gül, seçim öncesinde Köşk'te aktif olacağını, işadamlarını gezilere götüreceğini söylemiş, Başbakan Erdoğan da "ayrı gayrı olmaz" diyerek kendi uçağını Köşk emrine sunacağı mesajı vermişti.

Gül ve Erdoğan'a Bush modeli uçak

BÜLENT AYDEMİR ANKARA
Çankaya ile Başbakanlık arasında kurulacak uçak havuzu projesi için adım atan Erdoğan, Amerikan Boeing firmasından uçak alınması talimatı verdi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte, "VIP uçak havuzu" projesini hayata geçirmenin ilk adımını attı. Erdoğan, devlet büyüklerinin kullanacağı havuza transatlantik uçuş yapabilen büyük gövdeli bir uçak alınması için gerekli talimatı verdi. Erdoğan'ın uçağı ABD Başkanı Bush'un da kullandığı Boeing firmasından alınacak. Cumhurbaşkanı seçim sürecinde gazetecilere, Gül'ün hangi uçağı kullanacağına ilişkin, "Benim uçağım, senin uçağın gibi bir ayrım olmaz" diyerek uçakların ortak kullanımı için ilk sinyalleri veren Erdoğan'ın, ABD gezisi sırasında Boeing firması yetkilileriyle görüşerek alınması düşünülen transatlantik VIP uçak konusunda temaslarda bulunduğu öğrenildi. Erdoğan, Ankara'ya döner dönmez de Gül ile birlikte kullanacakları uçak için gerekli talimatı verdi. Uçak, Türk Hava Yolları (THY) tarafından satın alınarak Başbakanlık'a devredilecek. Erdoğan'ın şu anda kullandığı İtalya'dan satılan alınan Airbus-319 AJC tipi ANA uçağı da aynı yöntemle satın alınmıştı. Uçağın her türlü bakımı, ekipman desteği ve diğer hizmetler THY tarafından sağlanacak. Okyanus ötesi uçuş yapabilen ve büyük gövdeli tercih edilecek uçak Boeing firmasından gelecek. Ancak uçağın sipariş edilmesi ve kullanıma hazırlanmasının zaman alabileceği belirtiliyor. ABD Başkanı Bush da Boeing'in 747-200 B tipi Air Force One adlı jumbo jetiyle seyahat ediyor.

HAVUZ KURULUYOR
Kurulacak uçak havuzundan Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın yanı sıra gerekli olduğunda ve acil durumlarda Dışişleri Bakanı ve diğer bakanlar da yararlanacak. Havuzdaki hava araçlarının bakımı, onarımı ve diğer ihtiyaçları Türk Hava Yolları tarafından karşılanırken, kullanım giderleri ve diğer masraflar kullanan kuruma fatura edilecek. Havuzda yeni alınacak uçağın yanı sıra ANA, ATA uçakları ile OBA helikopteri yer alacak.