kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Basında Denizlispor galibiyeti

Özge Aydın / SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü maçta Denizlispor'u 3-2 yenmeyi başardı. Siyah-beyazlı ekibin ortaya koyduğu futbol köşe yazarları tarafından eleştirildi. İşte basında çıkan yorumlar şöyle;

KAZIM KANAT: TELLO'YA SAYGI DUYMAK! (SABAH)

Eğer "Maç başlamadan eleştiri olur mu?" derseniz "Olur" derim.
Hani tekerlek kırılmadan hesabı... Sağlam'a üç ciddi eleştirimiz maç oynanmadan oldu:

A-Çok adamı kullanmak uğruna sistem üzerinde operasyon yapmanın anlamı şudur: Ne kendi teknik adamlığına ne de oyuncularına güvenin var!

B-İki santrforla (Bobo ve Nobre) oynamak demek, kolay ve çok gol atmak demek değildir. Bugün 4-6-0 gibi çağdaş bir sistemde santrfor yoktur, golcüler vardır. Ayrıca Beşiktaş'ın sorunu gol pozisyonuna girememektir.

C-Delgado ve İbrahim Akın gibi iki yaratıcı oyuncuyu kenara alıp, bütün yükü çizgi oyuncusu olarak kullandığın Serdar Özkan'ın omuzlarına yıkmak büyük risktir.

İlk 45'te Beşiktaş, yenilgiden kurtulmak için maça asıldı. Tello olağanüstü çaba gösterdi. Attığı golle Beşiktaş'ı ateşledi. İkinci 45'te yine Tello başrolü oynadı. Savunmadan ileri çıkarak Beşiktaş'ı ateşlemeye devam etti. Attığı frikik golünde Serdar Kurtuluş'un da küçük bir payı var.

Bu maçta Beşiktaş adına tek güzel şey 2-0'dan maçı koparması. Ertuğrul Sağlam, sistem ve kadro felsefesini tekrar gözden geçirmeli.

ÖMER ÜRÜNDÜL: SAĞLAM'IN HATASI (SABAH)

Beşiktaş ilk 10 dakikada defans ve kalecinin müşterek hatalarıyla biri kornerden iki gol yedi. Maç başında iki farklı geriye düşmek, Marsilya maçının da yorgunluğunu göz önüne alırsak, çok ciddi bir handikaptı.
Kısa sürede şoku atlatan Beşiktaş yüksek tempoyla rakibinin üzerine yüklenmeye başladı. En büyük şansı ise, Denizlispor'un gereksiz hamlelerle savunmada çok büyük boşluklar bırakıp geride yerleşemeyişiydi.

Ertuğrul Sağlam'ı bir konuda eleştirmek istiyorum. Takımı 20 geriden galibiyete geçmiş, Marsilya maçının yorgunluğu da var. Bu durumda yapılacak ilk değişiklik Mehmet YozgatlıKoray olmalıydı. Higuain'i alarak üç forvete geçmek yanlıştı. Rakip bu yanlışı cezalandırsa kaybedilen puanın faturası Sağlam'a çıkardı.

Denizlispor ise plansız programsız bir futbol sergiledi. Hiç tahmin etmedikleri şekilde çok erken 2 farklı skor avantajı yakaladılar. Ama bunu koruyamadılar. Bunun en büyük nedeni savunmalarındaki arızalardı.

İLKER ATEŞ: HAKEMLERE GÖZLÜK (FOTOMAÇ)

FIFA, hakemlere "Kulaklık" uygulamasını giderek yaygınlaştırıyor. Yakında bize de gelir. Benim önerim şöyle olacak: "Uygulama Türkiye'de kulaklıktan değil, "Gözlükten" başlasın. Çünkü bizdeki hakemler Ankara'da olduğu gibi ne bariz golü görebiliyor, ne de sahadaki futbolcu terörünü. Penaltılar vardı yoktu, onu geçelim.

Beşiktaş ilk 10 dakikada iki şok gol yedi. O kısa sürede çok da kötü oynadı. Ardından hemen toparlandı, Tello ve Bobo ile eşitliği sağladı. Artık sahada sezon başından bu yana mükemmel olmasa bile oldukça güzel bir Beşiktaş gözüküyordu. İkinci yarının ilk çeyreği biterken Tello, bir kez daha sahneye çıktı ve Beşiktaş'ı öne geçirdi. Bu Şilili çocuk, Beşiktaş'ta yılın futbolcusu adayları arasında şimdiden favori.

TURGAY DEMİR: İŞTE FAİR-PLAY! (FOTOMAÇ)

Maçtan önce yemin edeceksin, ondan sonra her türlü çirkinliği de yapacaksın. Hem de dünya fair-play gününde. 2-0'dan sonra zaman çalmak için yere düşen Denizlili kalkmadı. Birçok pozisyonda tekmeler, dirsekler konuştu, sahaya taraftar indi. Yardımcı hakemin önünde Tello'ya infaz yapıldı. Sahada hakem gibi bir hakem olsa Denizlispor'un 3-4 oyuncusu kırmızı kart görürdü.

Tello'nun müthiş becerisiyle attığı ilk gol, öyle bir zamanda geldi ki Beşiktaş maça ortak oldu.Bu kadar kötü oynayan bir takım, iki farklı mağlup duruma düştükten sonra sahadan galip ayrılabiliyorsa bu da bir beceridir. Ancak bu galibiyet kötü futbolu örtmemeli. Aksi halde Denizli'nin kesemediği faturayı önümüzdeki hafta Galatsaray keser. Benden söylemesi.

ERMAN TOROĞLU: BEŞİKTAŞ ŞANSLIYDI (HÜRRİYET)

Beşiktaş haftaya Galatasaray'la oynayacak. Cisse Avrupa'da top oynamış, tecrübeli bir oyuncu. Dün gece de fena değildi. Ama, sen olmayacak bir pozisyonda sarı kart görüp kaşınıyorsun, bu sefer hakemi alkışlıyorsun. Hakem de seni tam kaşıyor, kese yapıyor. Bütün Beşiktaş seyircisi de Cisse'yi alkışlıyor. İşte bizim futbol mantığımız... Üst düzey bir Avrupa kulübünde Cisse böyle atılsa, protestolarla soyunma odasına gider. Türkiye'de bu tip futbolcular kahraman gibi gidiyorlar.

Beşiktaş, bu Denizlispor'a bile çok pozisyon verdi. Denizlisporlu futbolculara da şunu söylemek boynumuzun borcu... Tello çapraz pozisyonda kendi sahandan serbest vuruş yapıyor... Allah'ı var, Tello bu vuruşları da çok iyi kullanıyor ve Denizlisporlular bu topa bir kişiyle baraj yapıyor. Hiç yapılmayacak bir şey. Çünkü defans ve kaleci, o bir kişiden dolayı, top onu geçene kadar topu göremezler. Nitekim üçüncü golü böyle yediler. Demek ki, rakibi iyi etüt etmemişler.

MUSTAFA DENİZLİ: BEŞ GOLE FUTBOL YOK... (MİLLİYET)

Beşiktaş iyi futbol oynamıyor, gol pozisyonlarını ancak rakibinin basit hatalarıyla üretebiliyor. Sahada futbola güzellik katacak tek oyuncu olan Yusuf çıktıktan sonra maçın kaderi belli olmuştu.

Oyun şaşkınlıkla başladı. İki takım futbolcuları dahil herkes ilk 10 dakika içinde Denizlispor'un nasıl 2 gol birden attığını anlayamadı. Denizlispor, "Ben Beşiktaş'a hem de kendi sahasında bu kadar kısa sürede nasıl 2 gol attım" diye düşünürken, aynı şekilde Beşiktaş da, ağlarında gördüğü iki golün şokunu yaşadı.

Oyunun kaderi sahada futbolu futbol gibi oynayabilecek, güzellik katacak tek futbolcu olan Yusuf'un çıkmasından sonra aşağı yukarı belli oldu. Türkiye liglerinde gol atılmıyor, veya çok nadir atılıyor. Türkiye'de sadece gol yeniyor.

Kısacası futbolun olmadığı bir gece yaşandı. Futbolun olmadığı gecede sertlikler ise boldu. Centilmenlik dışı hareketler vardı. Doğaldır, futbol olmayınca, futbolun yerini başka hareketler doldurur.
Denizlispor eğer defansında önlem almaz, savunmasını daha çabuk futbolculardan oluşturma imkanı bulamazsa çok zor anlar yaşar. Denizlispor için durum şimdiden böyle.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 6 5 1 0 15 2 16
2 Sivas 6 5 0 1 10 2 15
3 Beşiktaş 6 4 2 0 7 3 14
Tümünü göster...
4 Kayseri 6 3 2 1 12 7 11
5 Ankaragücü 6 3 2 1 8 6 11
6 Trabzon 6 2 3 1 9 6 9
7 Gaziantep 6 3 0 3 9 9 9
8 Fenerbahçe 6 2 3 1 6 6 9
9 İ.B.B. Spor 6 3 0 3 6 6 9
10 V.Manisa 6 2 2 2 10 10 8
11 Bursa 6 1 3 2 5 5 6
12 Kasımpaşa 6 2 0 4 5 8 6
13 Denizli 6 1 2 3 9 11 5
14 G.Birliği 6 1 2 3 7 10 5
15 G.B. Oftaş 6 1 1 4 4 8 4
16 Konya 6 0 4 2 5 12 4
17 Ç.Rize 6 1 1 4 5 15 4
18 Ankaraspor 6 0 2 4 5 11 2
17:00
Kasımpaşa - Galatasaray
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
20:30
G.B. Oftaş - Gaziantepspor
Turkcell Süper Lig
20:30
Ç.Rizespor - Sivasspor
Turkcell Süper Lig
20:30
Bursaspor - Fenerbahçe
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
6. Hafta
 V.Manisa 1  
  Trabzon 1  
 Ankaragücü 1  
  İ.B.B. Spor 0  
 Beşiktaş 3  
  Denizli 2  
 Konya 1  
  G.Birliği 1  
 Kayseri 3  
  Ankaraspor 1  
 Kasımpaşa 0  
  Galatasaray 1  
 Bursa 1  
  Fenerbahçe 1  
 Ç.Rize 0  
  Sivas 2  
 G.B. Oftaş 1  
  Gaziantep 2  
Haftanın Maçları
7. Hafta
 Fenerbahçe Ankaragücü Cuma 20:30  
 G.B. Oftaş Ç.Rize Cumartesi 20:30  
 Galatasaray Beşiktaş Cumartesi 20:30  
 Denizli Kayseri Pazar 17:00  
 Gaziantep Ankaraspor Pazar 20:30  
 Sivas Bursa Pazar 20:30  
 G.Birliği Kasımpaşa Pazar 20:30  
 Trabzon Konya Pazar 20:30  
 İ.B.B. Spor V.Manisa Pazar 20:30