kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bilgisayarla Ramazan sohbetine hazır mısınız?

22.09.2007
Bilgisayar, internet ve yazılım teknolojisi sınır tanımıyor. Teknolojinin son ulaştığı noktada artık sektörün yenilikçi unsurları "yapay zeka" teknolojisini kullanıyorlar. Tefal, Türkiye'de bir ilke imza atarak yapay zeka teknolojisini "BoTefal" uygulamasıyla tüketicinin hizmetine sundu.

İnteraktif pazarlama ajansı Project House tarafından geliştirilen proje sayesinde İnterneti kullanarak sisteme giren kullanıcılar, web sayfası üzerinde yazılı olarak sohbete başlıyorlar.

Karşımıza çıkan kişi, söze nasıl başladığımıza bağlı olarak yanıt veriyor. "Merhaba" diyene "Merhaba", "Nasılsınız" diye sorana "İyiyim"; "Selamünaleyküm" diye söze başlayana "Aleykümselam" diyerek kullanıcıları şaşırtıyor.

BoTefal, Ramazan nedeniyle kullanılıyor ve öncelikle Ramazana ilişkin sorulara yanıt veriyor. Yemek tarifleri, imsak vakitleri gibi soruları yanıtlayan BoTefal, bunların dışında da bazı sorulara yanıt veriyor.

BoTefal, sorulan cümle içindeki kelimeleri analiz ederek, ne sorulduğunu anlamaya çalışıyor ve ona uygun yanıtı veriyor. Sistemin yalan söyleme şansı olmadığı gibi, kullanıcıyla sinirli diyaloglara girme riski de yok.

BoTefal ile tanışarak uygulamayı denemek isteyenlerin, www.tefalramazansohbeti.com adresine giderek sohbete başlayabileceklerini belirten Groupe SEB İş Geliştirme Müdürü Aytuğ Elerman, Tefal markası olarak Türkiye'ye her zaman yenilikleri ve en iyi, en ileri teknolojileri getirmeye kararlı olduklarını; her zaman öncü olmaya devam edeceklerini söyledi. Sistemin, yararlı olduğu kadar da eğlenceli olduğunun altını çizen Elerman, internet üzerindeki gerçek kişilerle yapılan sanal sohbetlerin yerine geçebilecek olan BOT uygulamasına öncülük ederek geleceğe bir pencere açtıklarını dile getirdi.