kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Basında Inter zaferi

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda yapılan maçta Fenerbahçe, İtalya'nın FC Inter takımını Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 1-0 yenerek lige galibiyetle başladı. Sarı-lacivertli ekip oynuyla göz doldururken, Alex yazarlardan tam not aldı. Basında çıkan yorumlar şöyle;

*DEIVID'İN MUHTEŞEM GOLÜ İÇİN TIKLAYINIZ

* İŞTE KARE KARE INTER ZAFERİ...

İSKENDER GÜNEN:SÜPER BAŞLANGIÇ (SABAH)

F.Bahçe'nin son yıllarda bu kadar mücadeleci ve de saha içi yardımlaşması üst düzeyde performans gösterdiğine tanık olmadık. Rakip İnter her ne kadar kadrosunda önemli eksikleri olsa da dünyanın sayılı takımlarından biri.

Dün akşam bir Alex seyrettik ki, kelimelere sığmaz. Ben yıllardır Fenerbahçe'ye gerek attığı goller, gerek asistleriyle büyük katkı yapan bu oyuncunun önemli maçlarda gerekli yeterliliği gösteremediği yönünde eleştirilmesine bir anlam veremedim. Dün de attırdığı golden önceki mükemmel hareketleri ve sonrasında Deivid'e yaptığı asistiyle maçı noktalayan adamdı. Ayrıca Fenerbahçe'nin sahadaki organizatörüydü.

Dün bir kez daha gördük ki, bir takım olgusunu sahaya yansıttığınızda ve de bireysel becerili oyuncularınız üst düzeyde performans gösterdiğinde rakip dünyanın sayılı takımlarından biri de olsa, sonuç lehinize oluyor.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne üç puanla mükemmel bir başlangıç yaptı. Eğer bu oyun anlayışını ve de temposunu geliştirerek önümüzdeki maçlara yansıtabilirse bu gruptan rahatlıkla çıkabilirler.

GÜRCAN BİLGİÇ: FENER KEDİ INTER FARE (SABAH)

Zico iki açık oyuncusu; Deivid ve Vederson'u içeri kat ettirerek, Carlos ile Önder'in kulvarını açtı. Orta saha birbirine yakın oynayarak bindirmeler yapıp, verkaçlarla birbirlerini boşa çıkartıyorlardı.
Neredeydi 1,5 senedir bunlar? Her hafta İnter'i getiremeyiz ki karşılarına! Böylesine keyifli bitti ilk yarı. Alex'in klasını konuşturup, Deivid'in çivilediği gol ayrıntı gibi kaldı.

Bu galibiyetin şanının yanına böyle bir yazıyı yazmanın teşekkürünü eklemek isterim. Uzun zamandır bu kelimeleri bir araya getirmemiş, kendimizden şüphe etmeye başlamıştık. Olmayacak şeylerin yorumunu yapıyor, gerçek bir takım gibi oynayıp, aylardır beklenenlere karşılık verenleri seyrediyorduk. Bu taraftarın, bu yatırımın layık olduğu bir futbol ve mücadele seyrettik. Genetik özellikler sonunda baskın çıktı.
Unutmasınlar; Fenerbahçe, Fenerbahçe'dir...

AHMET ÇAKAR: TEBRİKLER STAJYER (SABAH)

Fenerbahçe, Inter'i kelimenin tam anlamıyla sürklase etti. Fenerbahçe forveti biraz şanslı olsa maç beş olur, Interli oyuncular da, herhalde birkaç gün sokağa çıkamazdı.

Yakalanan en az net beş gol pozisyonu ve Inter gibi takıma verilmeyen tek bir pozisyon aslında maçı özetliyor.Alkışların en büyüğü tabii ki Deivid'e. Hem harika bir gol attı hem de çok stratejik oynadı.

Inter deyip geçmeyin. Yarım takım da olsalar Inter, Inter'dir. Ama şimdi Fenerbahçe'ye çok önemli bir uyarı yapmak istiyoruz. Diğer rakiplerinizi ve İtalya'da Inter'i böyle bitik böylesine düşük tempoda göremeyebilirsiniz. İşte o zaman rakip tempoyu arttırdığında da Fenerbahçe için problemler başlıyor.

KAZIM KANAT: BUÇUKLU SİSTEM! (SABAH)

Herkesin her yere; ama hep ileri gittiği bu buçuklu sistem, Inter gibi bir futbol devi karşısında herkesi şaşırttı. Nasıl mı? Fener'deki değişimi anlatayım...

A-Ligdeki o kişiliksiz futbol gitmiş yerine planlı ve disiplinli bir Fenerbahçe gelmişti. Bu futbola bazen de şov katıp tribünlere 'oley' çektirdiler.
B-Mükemmel futbolda 6 Brezilyalı (İkisi Türk vatandaşı Gökçek ve Mehmet. Ama...) oyuncunun damgası vardı.
C-Maçın en keskin noktası ise Fenerbahçe'nin Inter'e bir gol pozisyonu dahi vermeyişiydi.

SELÇUK YULA: HELAL OLSUN SİZLERE (FOTOMAÇ)

F.Bahçe, artık Avrupa'da nasıl oynanması gerektiğini bilen bir takım olmuştur. Yani Avrupalı bir takım olmuştur. Ve de ligden daha fazla Avrupa'yı düşünmektedir.

F.Bahçe dün akşam çok şanssızdı. Büyük fark olabilecek bir maçı 1-0 kazanmak da iyidir. Zafer çığlıkları atmayacağız çünkü önümüzde alınacak uzun bir yıl var. Son sözü atılan gol için. Alex'in rakibinin belini kırarak yapmış olduğu muhteşem orta, Deivid'in nefis volesiyle kalenin 90 denilen yerine uzanarak F.Bahçe'ye yeni bir zafer kazandırdı. Helal olsun sizlere.

HAKKI YALÇIN: EFSANE ÇAĞI (FOTOMAÇ)


Büyülü bir coğrafyaydı Şükrü Saracoğlu. Ve Fenerbahçe büyülü bir futbolla İnter gibi bir dağı yerle bir ederken, yeni bir çağın kapısını araladı sanki. Efsane çağının...

Dün geceki Fenerbahçe takım olarak ateşten ordu gibiydi zaten. Ama sahadaki en bilge kişi Alex'ti... Muhteşem oynadı, Fenerbahçe'deki en iyi Avrupa maçını çıkardı. Hele maçın 67. dakikasında vurduğu kafa vuruşu, rakip kalecinin kurtarışına haksızlık edecek biçimde gol olmalıydı. Bir İtalyan takımına karşı, hiç bu kadar ezici bir baskı izlemedim İtalyan maçlarında, hele bir şampiyona karşı. Bu yarıda 5 net pozisyon var. İkinci yarının başında Mehmet Aurelio çabuk olmalıydı, gecikti.

Daha sonra Roberto Carlos'un zıpkın gibi vuruşu, kaleciden dönerken, tamamlamalıydık, olmadı. Yine Roberto Carlos'un vuruşu direkten dönmemeliydi, döndü. Fenerbahçeli futbolcular talihsizlik tanrısını kırbaçlıyordu sanki. Son dakikalar İnter için bir çırpınışın sahneleriydi ve Fenerbahçe'nin galibiyetinden başka hiçbir sonuç, futbolun adaletine sığmazdı. Fenerbahçe'nin dünkü mücadelesi taçlanmış bir zaferdir! Bu sonuç, Avrupa'da özlenen düşlerin kapısından içeri girmektir. Ve gökyüzüne ayak basmaktır, futbolcuları yüreklerinden öperken...

NECATİ BİLGİÇ: İNTER YERLE BİR (FOTOMAÇ)


Sarı-lacivertli futbolcular o kadar çok pozisyon buldular ve İnter kalesini o kadar çok şut gönderdiler ki biraz şans olsa, direkler önlemese ve önemlisi kaleci Cesar harika kurtarışlar yapmasa, 13 yabancılı İnter hezimete uğrayabilirdi.

Mancini bütün kozlarını oynadı, Figo. Jimenez ve Crespo'yu sahaya sürdü ama bu maçı kazanmayı aklına koymuş Fenerbahçe'yi değil yenmek, beraberliği almak bile mümkün olmadı. Acaba Fenerbahçe'nin atalarından gelen sarı-beyazlı ilk formalarının Anderlecht maçından sonra dün akşam da galibiyette bir rolü oldu mu?

Maçın İspanyol hakemi Luis Medina elini sürekli cebine soktu ve sarıkartını bol kullandı ve Akdeniz komşuları İtalyanları açık şekilde korudu.

ERMAN TOROĞLU: ŞİMDİYE KADAR NEREDEYDİNİZ? (HÜRRİYET)

FUTBOLDA şunu kabul etmiyorum: Takımda çok sakat varmış, cezalı oyuncu varmış, eksikmiş. Sezon başında bir kadroyla başlıyorsan o takım, o takımdır. Yani, Inter'de eksik futbolcuların olması demek, onun güçsüz olduğunu göstermez.

Zico'lu Fenerbahçe'yi ilk defa bu kadar keyifle izledim. Bu maçtan sonra aslında hem Zico'ya, hem de bu takıma prim değil okkalı bir ceza vermek lazım. Madem böyle mücadele ediyorsunuz, şimdiye kadar neredeydiniz?

Dün gece sarı lacivertlilerde mücadele etmeyen oyuncu yoktu. Volkan, zaman zaman tedirginlikler yaşadı. Çünkü kendisini maça tam vermiyor. Roberto Carlos, büyük isim. Özellikle bu tip maçlarda Fenerbahçe'ye katkısı çok fazla. Ama dün gece sahada bir isim vardı ki, o oynadı mı, Fenerbahçe değişik bir tat veriyor. Çünkü o hakikaten büyük bir oyuncu; Alex. Top ona geldiği zaman, hem arkadaşlarını çok rahat ediyor, hem herkes acaba ne yapacak diyor, özellikle de rakip bu sırada fıtık oluyor.

ERCAN SAATÇİ: YENSE DE YENİLSE DE ÇOK YAKIŞIYOR (HÜRRİYET)

F.Bahçe'nin bir spor kulübü olarak, her anlamda büyümesinin verdiği güven, taraftarının da, futbolcusunun da yüzlerinden okunuyordu.

Bu nedenle Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde nasıl bir sonuç alırsa alsın, yensin ya da yenilsin dünya futbolunun son yıllardaki en büyük takımlarından biri. Hayalini bile kurmakta zorlandığımız, bir çok şeyi gerçeleştirenlere bir kez daha gönülden teşekkür ediyorum.

Buraya kadar herşey tamam. Yani tam istediğimiz gibi oldu. Bundan sonrası futbolcuların işiydi ve onlar da düdüğün çalmasıyla başladılar İnteri ısırmaya. Aslına bakarsanız bizim cenapta yani kamuoyunda hemen hemen herkesin Zico ile ilgili güvensizliği maçtan once bir önyargı oluşturmuştu.

Ama ben öyle düşünmüyorum, hala Zico ile Fenerbahçe'nin çok büyük başarılara imza atacağını iddia ediyorum. Zico, bu kadroya sadece abilik bile yapsa ismi yeter diye düşünüyorum.

Ama maçın başından itibaren gördük ki Zico sadece ismini değil gönlünü de koymuş bu işe.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 5 4 1 0 14 2 13
2 Beşiktaş 5 3 2 0 4 1 11
3 Sivas 4 3 0 1 5 2 9
Tümünü göster...
4 İ.B.B. Spor 5 3 0 2 6 5 9
5 Trabzon 4 2 2 0 8 2 8
6 Kayseri 5 2 2 1 9 6 8
7 Ankaragücü 5 2 2 1 7 6 8
8 Fenerbahçe 5 2 2 1 5 5 8
9 V.Manisa 5 2 1 2 9 9 7
10 Gaziantep 5 2 0 3 7 8 6
11 Kasımpaşa 5 2 0 3 5 7 6
12 Bursa 5 1 2 2 4 4 5
13 Denizli 5 1 2 2 7 8 5
14 G.Birliği 5 1 1 3 6 9 4
15 G.B. Oftaş 5 1 1 3 3 6 4
16 Ç.Rize 5 1 1 3 5 13 4
17 Konya 5 0 3 2 4 11 3
18 Ankaraspor 5 0 2 3 4 8 2
Haftanın Maçları
5. Hafta
 Ankaraspor 0  
  Beşiktaş 0  
 Sivas 1  
  G.B. Oftaş 0  
 Denizli 0  
  Kasımpaşa 1  
 Fenerbahçe 1  
  Ç.Rize 1  
 Trabzon 0  
  Ankaragücü 0  
 Gaziantep 4  
  Kayseri 3  
 İ.B.B. Spor 1  
  Bursa 0  
 G.Birliği 0  
  V.Manisa 2  
 Galatasaray 6  
  Konya 0  
Haftanın Maçları
6. Hafta
 Ankaragücü İ.B.B. Spor Cuma 20:30  
 V.Manisa Trabzon Cuma 20:30  
 Konya G.Birliği Cumartesi 20:30  
 Beşiktaş Denizli Cumartesi 20:30  
 Kasımpaşa Galatasaray Pazar 17:00  
 Bursa Fenerbahçe Pazar 20:30  
 Kayseri Ankaraspor Pazar 20:30  
 G.B. Oftaş Gaziantep Pazar 20:30  
 Ç.Rize Sivas Pazar 20:30