kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Üstel: Abdullah Gül sayesinde vizyonda!

İlker GEZİCİ/MAGAZİN Aziz Üstel
Zeki Alasya'nın hem yönettiği hem de cumhurbaşkanını canlandırdığı 'Öteki Türkiye'de Cumhurbaşkanı' filminin galası geçtiğimiz akşam yapıldı. Galaya damgasını vuran isimse açıklamalarıyla Aziz Üstel oldu. Filme konuk oyuncu olarak katılan ve dışişleri bakanını canlandıran Aziz Üstel şöyle konuştu:

20 YIL GEÇEBİLİRDİ
"Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesiyle ülke gündemi de değişti. Sanırım yapımcı Sinan Çetin de, filmi, konusu itibariyle ilgi çekeceğini düşünerek bugünlerde vizyona sokmaya karar verdi. Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçilmeseydi sanırım biz filmi 20 yıl sonra izlerdik." 3 buçuk yıl rötarla bu cuma vizyona girecek filmin yönetmeni Zeki Alasya ise Sinan Çetin'i, Aziz Üstel gibi açıkça olmasa da üstü kapalı olarak eleştirdi: "Belki tam Abdullah Gül'ün seçim aşamasında vizyona girseydi daha da ilgi çekerdi. Ama filmler üzerinde söz hakkı yapımcısına ait oluyor. Parayı veren düdüğü çalar, istediği zaman vizyona sokar!"

ÇETİN GELMEDİ!
Filmin galasına Aziz Üstel ve Zeki Alasya'nın dışında kadroda yer alan Derya Baykal, Yeliz Yeşilmen, Şahap Sayılgan, Ayla Algan, Sezai Altekin, Bahadır Tokmak, Ali Uyandıran ve Aykut Oray da katıldı. Filmde kendisi gibi emekli bir cumhurbaşkanını oynayan 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel galaya gelmedi. Yapımcı Sinan Çetin'in gelmeyişi ise çok eleştirildi.