kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fatih Ürek

'Hadi hadi ortalığı salladı'

09.09.2007
Şovlar ve dekorasyon kadar, yemek ve içki modası da var. Örneğin bu yazın en trendy içkisi neydi?
- İçkide tüm dünyada bir votka salgını başladı. Armutlusu, tropikal meyvelisi, yüzlerce çeşidi çıktı. Ama bu yaz J&B Mojito bir patlama yaşadı. Diğer tüm klasik içkilerin tahtını salladı diyebiliriz. Biz bir de bunun sorbesini yaptık. Bar saati konuklara ikram ediyoruz. Bunun dışında sakızlı martini de çok moda. Geçtiğimiz kış ise ılık martini modası vardı. Çikolatalı ya da beyaz çikolatalı ama ılık martini.

- Peki 2007 yazına hangi şarkılar damgasını vurdu?
- Bu yaza damgasını Petek Dinçöz ve Fatih Ürek vurdu. Hadi Hadi inanılmaz tuttu. Geçtiğimiz akşam Yeşim Salkım sahneye çıktı. Fatih Ürek de konuklar arasında. Sahneye çıkıp Hadi Hadi'yi söylemeye başlayınca, herkes ayağa kalktı.

- Bu işin bir sırrı var mı? Bir gece kulübünün tutması için ne gerekiyor?
- Samimi bir ortam çok önemli. Bizim birden fazla mekânımız da olsa, gece içinde hepsini dolaşırız. Tüm masalara ayrı ayrı uğrarız. Hangi müşteri ne yemek seviyor, ne içiyor biliriz. Bazı müşterimiz vardır, söğüş domates salatalık olmadan yemeğe başlamaz. Daha onlar ısmarlamadan biz önlerine getiririz.

- Baktınız bir masa içkiyi fazla kaçırıyor, bir gece kulübü sahibi olarak bu duruma müdahale eder misiniz? Yoksa içki servisine devam mı?
- Bu durumda ilk olarak servisi yavaşlatırız. Sipariş vermek için etrafta kimseyi bulamazlar. Onlar birini yakalayıp söyleyene kadar, bir kadeh az içmiş olurlar. Halbuki ticari olarak düşünsem, başlarına devamlı bir eleman dikmem gerekir.

- Daha fazla içki tüketilsin diye metotlar yok mu peki?
- Burada DJ'e büyük iş düşer. Patlama noktasını bulup doğru zamanda, o günkü ruh haline göre şarkı çalması gerekir. Eğlence doruğa çıktığında, insanlar daha fazla içer. Bir de biz kovboy ayakkabısı gibi farklı ve eğlenceli bardaklarda içkiyi sunuyoruz. Sırf bunun için sipariş verenler de oluyor. Çok tuzlu çerez yiyen de daha fazla içer.
Haberin fotoğrafları