kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Söğüt barışı

Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli'nin Söğüt şenliklerinde yakınlaşması, memnuniyet veren bir gelişme. Benzer hassasiyetleri paylaştıkları için, Anayasa değişikliğinde işbirliği yapabilecekler ama, bunun da ötesinde, iki partinin tabanındaki insanlar birbirine yakınlık duyuyor.
Devlet Bahçeli, bunu bildiği için Abdullah Gül'e karşı tavır koyma gibi bir eylemin içine girmedi, kilidi çözen kişi oldu.
MHP'nin, 1999'da birinci geldiği 24 ilin 22'sinde ( Afyon, Amasya, Burdur, Çankırı, Çorum, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Kayseri, Kırşehir, Kahramanmaraş, Nevşehir, Niğde, Tokat, Trabzon, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Karabük, Osmaniye ) 2002'de, AK Parti birinci oldu. MHP sadece Mersin'de birinciliğini korumuş, Antalya'da ise CHP en yüksek oyu almıştı. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde MHP biraz toparlamakla birlikte, söz konusu 24 ilin sadece ikisinde (Osmaniye ve Mersin'de) birinci olabildi. AK Parti, MHP'nin 1999'da yüksek oy aldığı illeri, 2007'de de, kendi oy deposu olarak muhafaza edebildi.
CHP, kilidi açtı diye MHP'ye kızıyor. Sırf üçüncü bir parti Parlamento'ya girsin de, AK Parti daha az milletvekili çıkarsın hesabıyla oylarını MHP için kullananlar da öfkeli. Ama MHP'nin gerçek seçmeni, hem cumhurbaşkanı seçimlerinde Meclis'e girilmesinden, hem de Söğüt'te buzların erimesinden memnun. Çünkü, oyların akışına da bakarsak, MHP seçmeninin ikinci tercihi AK Parti.