kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Turgut Dinsel, eşi Fatoş Dinsel ile birlikte.

'Kalbime yenilmeyeceğim'

Ercan SARIKAYA-MERKEZ
25.08.2007
Eski gazeteci yeni işadamı Turgut Dinsel'in kalbine ikisi by-pass olmak üzere 20 kez operasyon yapıldı. Her defasında ayağa kalkıp yeniden işinin başına geçen Dinsel'e göre kalbiyle mücadelenin sırrı: Spor..
Gazeteciliğin duyanlerinden 'Arap Turgut' lakaplı Turgut Dinsel, 1970'li yılların başarılı gazetecilerinden biriydi. Çok sayıda ödül alan Dinsel mesleğini, 1980 yılında mizanpaj dalında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından yılın gazetecisi seçilerek taçlandırdı. Bir yıl sonra da gazeteciliği bırakıp iş hayatına sanayici olarak atıldı. İş hayatında da adından başarıyla söz ettiren Dinsel, 1986 yılında eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin ile yürüyüş yaparken aniden kalbi sıkıştı. İlk kontrollerini Türkiye'de yaptıran Dinsel'e doktorların söylediği söz "Kalp damarların İstanbul trafiğinden daha karmaşık," oldu. Dinsel Türkiye'deki tetkiklerinden sonra Londra'ya gitti ve ilk by-pass ameliyatını oldu. Üç kalp damarı değiştirildi. Tedavilerinin ardından yeniden iş hayatına dönen Dinsel'i kalbi 1992'de yeniden yokladı. Hemen anjiyo yapıldı. Tedavi için yeniden Londra'ya gitti bu kez damara balon uygulandı. Üç yıl sonra tekrar Londra'ya gitmek zorunda kaldı ve bir bypass ameliyatı daha oldu. Dört damarı da değiştirildi. 2003'te yine Londra'da bu kez anjiyo yapıldı. 2005 yılında da tıkanan bir damarına Türkiye'de stent takılan Dinsel'e son kalp operasyonu ise geçtiğimiz günlerde yapıldı. Tıkanan bir kalp damarına daha stent takıldı. Böylece Dinsel'in kalbine 21 yıl içinde sekiz anjiyo ve iki kez de by-pass ameliyatı yapıldı, yedi damarı değiştirildi, iki kez stent takıldı, bir kez de balon uygulandı.

TORUNU HAYAT MÜJDESİ
Bir süre dinlenen Dinsel yeniden işlerinin başına geçti. Hem de doktorların "Üçüncü by-pass tehlikesi var," uyarısına rağmen: "Ben kalbime yenilmeyeceğimi biliyorum. Ayrıca benim reflü diye hissetiğim kalp ağrılarının her birinin kalp krizi olduğunu hastanede öğrendim." Kalbiyle verdiği 21 yıllık hayat mücadelesinin sırrını ise 'spor' olarak açıklıyor: "Kiloma ve beslenmeme dikkat ediyorum. Bir de sürekli spor yapıyorum. Bol bol yüzüyorum. Beni spor ayakta tutuyor. Spor yapmasam bu kalp ameliyatlarına dayanmam mümkün değil. Bunu doktorlar da söyledi. En son kalp damarıma stent tıkıldığında kızım Beril üçüncü çocuğunu dünyaya getirdi. Dört gün erken dünyaya gelen torunum benim için hayat müjdesi oldu. Oğlum Koray'dan da iki torunum var.
Haberin fotoğrafları