kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Abdulgaffur Gündüz

Aile: PKK ile ilişkimiz yok, havaalanı yapacaktı

Mürsel ACAY - DİYARBAKIR
ABD'de kendi kullandığı uçağın düşmesi sonucu eşi, kız kardeşi, kardeşi ve iki yeğeni ile birlikte hayatını kaybeden Azamettin Gündüz'ün ailesi, iddialara tepki gösterdi..
Azamettin Gündüz (56), ABD'de tatil için Santa Monica'dan Kern Valley'e giderken, kendi kullandığı uçağın düşmesi sonucu eşi Sibel (30), kardeşi Metin Gündüz, kız kardeşi Muhterem Kaygusuz (40), yeğenleri Meryem (2) ve Nesrin'le (5 aylık) birlikte can vermişti. Gündüz'ün kardeşi Abdulgaffur Gündüz, ağabeyinin ve kendilerinin PKK ile ilgilerinin olmadığını söyledi.

TAZİYE EVİ KURULDU
Kazada ölenler için Diyarbakır'da taziye evi kuruldu. Taziyeleri kabul eden Gündüz'ün Diyarbakır'da yaşayan bilgisayar teknisyeni kardeşi Abdulgaffar Gündüz, ağabeyinin PKK ile ilgisinin olmadığını söyledi. Abdulgaffur Gündüz, "Onlar ABD vatandaşı olmuştu. Burası ile ilişkileri kalmamıştı. Ancak Azamettin ağabeyim vefa borcu olarak bu bölgeye uluslararası bir havalimanı yaptırmak istiyordu. Araştırdı ancak bu fikrini hayata geçirme fırsatı bulamadan öldü" dedi. Gündüz cenazeleri almak için ABD'ye gitti. Bu arada Azamettin Gündüz'ün bazı yakınları ise PKK'nın bir dönem içinde yer alan Azamettin Gündüz'ün ağabeyi Kani Gulam'ın (Abdulgaffar Gündüz) bile artık örgütle bağlantısının olmadığını belirterek, bazı basın ve yayın organlarında yer alan iddiaları yalanladılar.

ÖRGÜTLE İLİŞKİSİ KOPTU
Azamettin Gündüz'ün ağabeyi Kani Gulam, 1980'den beri Kanada ve ABD'de yaşıyor. ABD'de Amerikan Kürt Enstitüsü'nü kuran Gulam'ın PKK ile ilişkisinin koptuğu belirtilirken, dünyanın değişik yerlerindeki Kürt kuruluşları ve Kürtlerle irtibatının devam ettiği bildiriliyor.