kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hayrünnisa Gül

Mantıcı, Köşk'e transfer oldu

Bülent AYDEMİR / ANKARA
Abdullah Gül ve eşi mantı ustası Yeter Hanım ile tatlı ustasını Dışişleri'nden Çankaya'ya getirdi. İki usta, yaşları nedeniyle devlet memuru olamadı..
Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı ile birlikte, Kayseri mutfağının değişmez lezzeti mantı, Çankaya Protokolü'ne giriyor. Gül, Çankaya'ya taşınırken, 3 yıl önce Kayseri'den Dışişleri Konutu'na getirdiği 50 yaşındaki mantı ustası Yeter Hanım ile İstanbul'dan getirdiği nevzine tatlısı ustası Savaş'ı da beraberinde götürüyor. Özellikle Yeter Hanım'ın yaptığı yağ mantısını çok seven Gül, Yeter Hanım'ın kocasına bahçe işlerinde görev verdi. Ailenin çok sevdiği çift, yaşları ilerlediği için devlet memuru kadrosuna alınamadı. Gül, Yeter Hanım ve eşinin maaşlarını cebinden ödedi. Gül'ün Çankaya'ya götüreceği hizmet ekibinin arasında Türk ve dünya mutfağının tüm yemeklerini bilen bir aşçı ile 2 garson da yer alıyor. Gül'ün, Dışişleri Konutu'nda 12 yıldır hizmet veren ve ailenin çok sevdiği kadrolu ütücüyü ise yanında götürmeyeceği belirtildi.

MUTFAĞI KİMSEYE BIRAKMIYOR
Ev alışverişlerini kimseye yaptırmayan Hayrünnisa Gül'ün en büyük zevklerinden biri de yemek yapmak... Aşçı ve ustalara rağmen özel günlerde ve davetlerde Hayrünnisa Hanım mutfağa geçerek kontrolü eline alıyor. First Lady'nin başarılı olduğu yemekler arasında mantı, su böreği, yağlama kuru fasulye ve pilav bulunuyor. Gül ailesi, Çankaya'ya taşınmaya hazırlanırken, Sheraton Oteli'nden de 3 kadın garson istendi. Otelden gelen garsonlar mülakata alınarak seçim yapıldı. Kadın garsonların Hayrünnisa Gül ve konuklarına hizmet edeceği belirtildi. Bu arada Gül'ün Dışişleri Bakanlığı görevine gelmesinin ardından özellikle küçük oğlu Mehmet Emre için Dışişleri Konutu'na bir halı saha yapılmıştı. Gül'ün korumalarıyla zaman zaman kıran kırana maçlar yapan Mehmet Emre, bundan böyle maçlara Çankaya Köşkü'nde bulunan çim sahada devam edecek.