kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Teknik Yapı'nın patronu Durbakayım, su projesinin maliyetinin 30-40 bin Euro civarında olduğunu söyledi.

Dilman Towers suyunu kuyudan çekecek

23.08.2007
Teknik Yapı, Dilman Towers'ta şebeke suyu yerine kuyu suyu kullanacak. Kuyu suyu kullanımında hedef küresel ısınmanın etkilerini azaltmak..
Teknik Yapı tarafından inşa edilen Dilman Towers'ta kuyu suyu, şebeke suyuna alternatif olarak kullanılacak. Bu sayede küresel ısınmanın etkilerinden kendilerini koruyabileceklerini dile getiren Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, çalışmaların sürdüğünü belirtti. Dilman Towers projesini oluştururken su konusunda iki ayrı çalışma başlattıklarını dile getiren Durbakayım, "Öncelikle mevcut şebeke suyunun yerini alacak veya şebeke suyunun daha az kullanılmasını sağlayacak bir alternatif yaratacağız. Yani, kuyu suyu kullanımını sağlayarak, konut sahiplerini susus bırakmayacağız. Proje öncesi yaptığımız zemin etütleri ve sondaj çalışmalarında, yerin 120 metre altında su olduğunu tespit ettik" dedi. 2008'in ilk çeyreğinde kuyu suyunu yeryüzüne çıkarmak için çalışmayı başlatacaklarını dile getiren Durbakayım, çıkarılan suyun testlere gönderileceğini ve test sonuçlarına göre nasıl bir arıtma yapacaklarına karar verdiklerini kaydetti. "Amacımız, kuyu suyunu arıttıktan sonra tıpkı şebeke suyu gibi kullanılır hale getirmek. Böylece İstanbul'un yaşadığı su sıkıntısını daire sahiplerine hissettirmeyip söz konusu sıkıntının büyümemesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuşan Durbakayım, su konusundaki ikinci çalışmalarının daire sahiplerinin uygun suyu kullanmasına yönelik olacağını belirtti.

Sertlik seviyesi ayarlanacak
Daire sahiplerinin çamaşır veya bulaşık makinelerinin zarar görmemesi için suyun sertlik derecesini en uygun seviyeye getireceklerini anlatan Durbakayım, şunları söyledi: "Su dağıtım sistemine ekleyeceğimiz bir cihaz, kullanılacak suyun sertlik derecesini ayarlayacak ve dairelerin kullanımına sunacak. Bu yatırımların toplam maliyeti ise 30-40 bin Euro civarında olacak."
Haberin fotoğrafları